דוח מסכם מעבדה בתורת המזון - מדעי התזונה - בנושא טיפולים תרמיים, ספיגת שמן, השחמה אנזימטית
מוסד לימוד | אוניברסיטת אריאל בשומרון |
סוג העבודה | דו"ח מעבדה |
מקצוע | מדעים |
מילות מפתח | הפקולטה למדעי הבריאות מדעי התזונה תורת המזון בנושא טיפולים תרמיים, השחמה אנזימטית קורס, ספיגת שמן |
ציון | 92 |
שנת הגשה | 2017 |
מספר מילים | 761 |
תקציר העבודה
בנושא טיפולים תרמיים, ספיגת שמן, השחמה אנזימטית
…..
מטלות המעבדה
1. השחמת מזון באופן אנזימתי
2. השפעת טיפולים תרמיים על צבע ומרקם של ירקות מבושלים
3. ספיגת שמן בטיגון במגוון ירקות
4. מיצוי חבושים או תפוחים ומכך הכנת קריש בעלי ריכוזי סוכר משתנים
5. הכנת מתכוני דגנים
מטרות המעבדה
1. השחמה אנזימתית – המטרה היא להכיר בריאקציה הזו שמתרחשת במזון, הן בפן החיובי ….
2. השפעת טיפולים תרמיים על צבע ומרקם של ירקות מבושלים – באמצעות שיטות שונות לבישול ….
3. ספיגת שמן בטיגון ירקות שונים – המטרה הכללית הינה להשוות ב….
4. הכנת ריבת מחבושים או תפוחים – המטרה היא לבחון את השפעת השוני של יחסי הסוכר-חומצה-פקטין על ……
5. הכנת מתכוני דגנים – המטרה הכללית הינה העשרת הידע ע"י חשיפה למגוון מתכוני דגנים ו…..
…..מסקנות:
• השחמה בתמיסת המלח (NaCl): אין שינוי pH ולכן …..