דו"ח מסכם מעבדה 3-4 - מיקרוביולוגיה של מזון ומים - זיהוי מיקוראורגניזמים במוצרי מזון שונים
מוסד לימוד | אוניברסיטת אריאל בשומרון |
סוג העבודה | דו"ח מעבדה |
מקצוע | מדעים |
מילות מפתח | הפקולטה למדעי הבריאות מדעי התזונה דו"ח מכין מעבדה במיקרוביולוגיה של מזון ומים מעבדה שימוש במיקרואורגניזמים בתעשיית המזון – הכנת גבינה |
ציון | 93 |
שנת הגשה | 2017 |
מספר מילים | 1052 |
מספר מקורות | 7 |
תקציר העבודה
מדעי התזונה
קורס מיקרוביולוגיה
שנה ג' – סימסטר א'
מטרות המעבדה
זיהוי הימצאות מיקרואורגניזמים במזון על ידי בדיקות מיקרוביאליות, והערכת עמידות מזונות
שונים בתקנות משרד הבריאות.
מבוא
מוצרי מזון מזוהמים עלולים להיות מסוכנים לציבור ולהוביל לתחלואות שונות, ולכן משרד
הבריאות קבע תקנות בהם חייבים לעמוד המזונות בהקשר של הכנת המזון ושימורו. משרד
הבריאות מגדיר עבור כל מוצר את הבדיקות מיקרוביאליות הנדרשות ואת ריכוז החיידקים
המותר בכל מוצר מזון.
טריות המזון תלויה במידה רבה במטען המיקרוב