דיני עבודה 10354 – ממ”ן 12, ציון 100
ממ"ן במנהל עסקים,
סוג העבודה | ממ"ן |
מקצוע | מנהל עסקים, משפטים |
מילות מפתח | דיני עבודה 10354 ממ”ן 12, משפט העבודה 13011 |
שנת הגשה | 2014 |
מספר מילים | 1185 |
מוסד לימוד | האוניברסיטה הפתוחה |
פקולטה | ניהול, משפטים, מינהל עסקים |
קורס | דיני עבודה |
תקציר העבודה
דיני עבודה 10354 – ממ”ן 12, ציון 100.
משפט העבודה 13011.
שאלה 1:
א. הסבירו את הקשר בין המאפיין של חוזה העבודה כחוזה המבטא יחס של שליטה וכפיפות לבין זכות היתר הניהולית של המעביד.
ב. הסבירו מהן ההשלכות של הקשר המפורט בסעיף א’ לעיל.
שאלה 2:
ענת עובדת בחברה קבלנית זה שנתיים. בהסכם העבודה שלה נקבעו ימי עבודתה, שעות עבודתה, שכרה, וזכותה לדמי הבראה ולהפרשות לביטוח מנהלים. בהסכם עבודה לא נקבע דבר לגבי גובה החופשה השנתית לה זכאית ענת. ענת בקשה לצאת לחופשה שנתית בת 20 ימים, על מנת לעזור לבתה שזה עתה ילדה, לטפל בתינוקה. ענת נענתה בשלילה מאחר שבהסכם העבודה שלה לא נקבעה זכותה של ענת ל – 20 ימי חופשה שנתית.
א. האם זכאית ענת לחופשה שנתית בת 20 יום? הסבירו.
ב. האם תשובתכם היתה משתנה במקרה שבו בחוזה העבודה האישי של ענת נקבע כי היא זכאית ל – 10 ימי חופשה שנתית בשנת עבודתה הראשונה, ואילו ענת מבקשת לצאת ל- 14 ימי חופשה שנתית?
ג. הניחו כי ענת התבקשה לוותר על החופשה השנתית המגיעה לה בשל מחסור חמור בעובדים בחברה – עקב יציאתם למילואים של שני עובדים. ענת אינה מעוניינת בכך ונועצת בכם לגבי זכותה לקבלת החופשה השנתית. מה תענו לה? בתשובתכם התבססו על חקיקה רלבנטית.
שאלה 3:
הדר עובדת כקוסמטיקאית במכון “קליניקפאם”. על פי חוזה העבודה של הדר היא זכאית לקבל על כל טיפול קוסמטי שהיא עושה ללקוחה של המכון %50 מהסך שמשלמת הלקוחה למכון. הדר עבדה על פי תנאים אלו זה שנתיים. בחודש האחרון החליטה הנהלת המכון לשלם להדר על כל טיפול קוסמטי שהיא עושה ללקוחה של המכון 40% מהסך שמשלמת הלקוחה למכון.
א. הדר נועצת בכם בנוגע לחוקיות החלטתה של הנהלת מכון “קליניקפאם”. חוו דעתכם בהתבסס על פסיקה רלוונטית.
ב. הילה עובדת אף היא במכון “קליניקפאם”. הילה עומדת לעזוב עבודתה ולהקים מכון קוסמטיקה אחר עם שותפה. בחודשים האחרונים, מאז החליטה לעזוב את עבודתה היא משוחחת עם לקוחות המכון ומחלקת להן כרטיס ביקור של המכון החדש שהיא מקימה. כאשר נודע לאמיר – הבעלים של מכון ” קליניקפאם” – על כוונותיה של הילה ועל
ניסיונותיה לשדל לקוחות לעבור לקבל טיפולים קוסמטיים במכון החדש שהילה פותחת, הוא התרעם על כך והחליט לפטר אותה לאלתר לאור התנהגותה המחפירה. הילה מגישה תביעה לפיצויי פיטורים ולתמורת הודעה מוקדמת נגד “קליניקפאם”. חוו דעתכם בנוגע לסיכויי תביעתה של הילה. בתשובתכם התבססו על פסיקה רלבנטית.