מוסר ועסקים - מכס על ייבוא מזון
מוסד לימוד | האוניברסיטה הפתוחה |
סוג העבודה | עבודת סמינריון |
מקצוע | מנהל עסקים וניהול |
קורס | מוסר ועסקים |
מילות מפתח | חקיקה, חקלאות, יוקר מחיה, ייבוא, כלכלה, מוסר, מזון, מכס, מס, ניהול, עסקים |
ציון | 93 |
שנת הגשה | 2022 |
מספר מילים | 6586 |
מספר מקורות | 38 |
תקציר העבודה
מצד אחד, פתיחת השוק לייבוא המזון מהווה יתרון גדול לצרכן הסופי, הן מבחינת המחיר הטוב יותר והן מבחינת הכמות הגדולה יותר, כפי הידוע והמקובל בכלכלה העולמית; שפתיחת שוק לתחרות מיטיבה עם הצרכן הסופי. מהצד השני, האפשרות להגברת התחרות מצד הסחורות המיובאות עלולה לאיים על התעשייה המקומית. חברות מקומיות עלולות לפטר עובדים או להעביר את הייצור לחו"ל כדי לקצץ בעלויות, פעולות שייצרו אבטלה גבוהה יותר. טיעון זה מגיע לעיתים קרובות מיצרנים מקומיים המתלוננים על עלות זולה של עבודה בחו"ל, ואיך תנאי עבודה ירודים וחוסר רגולציה מאפשרים לחברות זרות לייצר בעלות נמוכה יותר. כמו כן, תלות מדינה בייבוא המזון שלה עלול להיות מסוכן מאחר שהמדינה עלולה לאבד את העצמאות שלה, מה שבעיתות משבר- כמו במגיפת הקורונה שפקדה את עולמנו בעת האחרונה- יכול לשבש את כל שרשרת האספקה לצרכן ולגרום לחוסרים במוצרים חיוניים.