סיכום למבחן בקורס תורת המזון - מדעי התזונה

מוסד לימוד
סוג העבודה
מקצוע
מילות מפתח
ציון 84
שנת הגשה 2018
מספר מילים 10159

תקציר העבודה

• ההבדל בין אבקות הדסה לאלה של הספורטאים הוא הממתיקים
• Pro-UP: מכיל ויטמינים בניגוד לשאר האבקות ולכן אסור לחמם אותו
• מוצרים של אבוט – מזון יעודי (רפואי)
• Tube Feeds – א. זונדה – מצב אקוטי, מהאף  ישירות לקיבה
ב. GEP- ישירות לקיבה מיועד לטווח הארוך, חשש לכרוני
שילוב: במקרים חריגים, כמו ציסטיק פיברוזיס
• נפרו = כליה; פדי = ילדים; גלוצרנה = לחולי סוכרת; פולמקור = חולי ריאה
• קמח טף = הדגן הקטן ביותר והוא מזון על. מאחר ומכיל את 8 חומצות אמינו החיוניות
צבע כהה יותר  טעם עשיר יותר. קושי בעיכולו!
שמים 15% פחות מקמח רגיל בשל דחיסותו.
• במרכז ודרום אמריקה מעדיפים תירס לבן.
• ניקסטמליזציה = טכנולוגיה מיוחדת שנעשית בבישול חם בסביבה בסיסית ובנוכחות סיד שמטרתם להכין קמח תירס ע"י הפרדה מהקליפה.
 מכיל כמות גבוהה של ניאצין, חלבון, סידן וסיבים תזונתיים.
בעקבות תהליך זה מתקבל יותר ליזין ומתיונין כך שבשילוב עם שעועית מתקבל חלבון מלא (שעועית לא מכילה מתיונין). בנוסף, העמילן הופך לבלתי מסיס ומתנהג בדומה לסיבים בלתי מסיסים.
• איזיליין = יש להם גם מזון ייעודי (כמו בוט) וגם תוספי תזונה (כמו הדסה).
• מזון ייעודי נמצא תחת פיקוח מזון, ולא רוקחות!
• על תווית המוצר מותר טווח של 20% חריגה מהערכים המצויניים. כאשר המוצר פג תוקף ישנו פחות מ20%.
• הרינג, קוד, מקרל, סלמון, הליבוט וטונה  דגי ים צפוני  יותר אומגה 3.
• סלמון נורבגי = מכיל יותר שומן בלתי רווי (אומגה 3) מסלמון קנדי.
• בפורל אין זיהומים ומתכות, מאחר וחי במים מתוקים.
• בטונה יש הכי הרבה חלבון.
• אמנון שמן  אינו מכיל אומגה 3