מרעה טבעי ושימור משאבי טבע
מקצוע | ביולוגיה |
מילות מפתח | אקולוגיה, מרעה טבעי, שימור משאבי טבע |
שנת הגשה | 2002 |
מספר מילים | 4284 |
תקציר העבודה
בעולם המתחיל ליחס חשיבות למזון בריא בכלל ולמזון אורגני בפרט , בשר טרי של בעלי חיים הניזונים מצמחיה טבעית ולא מטופלת , תופס – ויתפוס עוד יותר – תאוצה .
האינטרס של המדינה , לשמור על משאבי הטבע שלה . האינטרס של מגדלי בעלי החיים , הוא , להרוויח . אולם מאחר ושטחי הקרקע המתאימים בארץ למרעה אינם רבים , ישנו אינטרס נוסף של המגדלים , והוא : לשמור על הצמחיה כך שלא תתכלה , אחרת לא ניתן יהיה לגדל יותר בעלי חיים במרעה טבעי , ולא בדור הבא , אלא כבר בדורנו אנו . אמנם הצמחייה היא משאב מתחדש , אולם כשקצב השימוש עולה על קצב ההתחדשות – המשאב הזה יכול להתכלות .
לאחר סקירה קצרה על האקולוגיה של הצומח בארץ , אציג את השפעת הרעייה האינטנסיבית על הצמחייה , וכן – מהו השטח האידיאלי לפרה , כך שלאחד לא יהיה חסר והשני לא ייפגע . אציג מודל צריכה של מעלי גירה במרעה ואנסה לקשור אותו למודלים שלמדנו בקורס .