ניהול קשרי עבודה
| מוסד לימוד | שלוחת דרבי בישראל |
| מקצוע | מנהל עסקים וניהול |
| מילות מפתח | אגד |
| שנת הגשה | 2005 |
| מספר מילים | 3908 |
| מספר מקורות | 7 |
תקציר העבודה
תוכן הקדמה…………………………………………………………..
3
רקע כללי על חברת "אגד"………………………………………… 3
מבנה ארגוני……………………………………………………… 4
הרשת הניהולית………………………………………………….. 5
סגנון ומבנה המנהיגות……………………………………………. 5
בעלי עניין – פנימיים וחיצוניים…………………………………… 6
בעלי עניין וציפיותיהם…………………………………………….
7
אסטרטגיה עסקית של "אגד" הסביבה העסקית………………………………………………… 8
ניתוח SWOT…………………………………………………… 8
דרכי פעולה ( החלטות ההנהלה ) …………………………………. 9
זיהוי קשרי ניהול מיפוי בעלי עניין – ומידת השפעתם על החלטות ההנהלה………….. 10 דילמות בפניהם ניצבים מנהלים…………………………………. 13
ניתוח ביקורתי………………………………………………….. 15
דעה אישית…………………………………………………….. 17
ביבליוגרפיה…………………………………………………….
18
הקדמה עבודה זו בוחנת את האסטרטגיות הניהוליות בחברת "אגד" בעקבות לחצי הקהילה בנושא זיהום האוויר מאוטובוסים.
אציג את השוק בו פועלת החברה ואנתח ניתוח SWOT.
אבחן את בעלי העניין השונים, הפנימיים והחיצוניים לארגון אראה עוצמת השפעתם של בעלי העניין השונים על ההחלטות האסטרטגיות, ומנגד אבחן את השפעת ההחלטות האסטרטגיות על בעלי עניין שונים.
אציג את הדילמות שעומדות בפני ההנהלה בעת קבלת החלטה אסטרטגית וכיצד ההנהלה מתמודדת עם ניגודי האינטרסים בין בעלי העניין השונים.
כיצד מנהלים פועלים על מנת להחליש או להסיר התנגדויות של בעלי עניין על מנת להשיג בצורה אפקטיבית את יעדי הארגון.
אסיים בניתוח ביקורתי והמלצות מעשיות בנוגע להחלטות אסטרטגיות של החברה תוך שימוש בתאוריות ובמודלים מרכזיים.
רקע כללי על חברת "אגד" · "אגד הינו מפעיל התחבורה הציבורית הגדול בישראל והוכרז לא מכבר כמונופול.
· "אגד" הינה אגודה שיתופית שנוסדה לפני 67 שנים עת התאחדו 4 חברות תחבורה ציבורית לגוף אחד.
· לחברה 4100 אוטובוסים ו – 5104 נהגים · ב"אגד" מועסקים כ – 7800 עובדים מתוכם 32
5 חברים באגודה השיתופית ו 4575 שכירים.
· אגד מפעיל קווי שירות על פי רשיונות שהוא מקבל ממשרד התחבורה, ומקבל את התמורה לשירותיו על-פי סל תחבורה מוסכם ומעוגן בחוזה ההפעלה אשר נחתם בין הממשלה ו"אגד". רשיון הקו קובע את המסלול שבו ינוע, את תדירות הנסיעות, את תחנות האיסוף וההורדה שלאורך המסלול וגם את מחירי הנסיעה לכל קטע במסלול.
· מחירי הנסיעה מסובסדים ע"י הממשלה בשיעור של כ –
5 % בנוסף מבצע "אגד" שירותי הסעה מאורגנים לגופים ציבוריים, מוסדיים, וארגונים שונים.
כמו כן מבצע "אגד" נסיעות תיור מאורגנות, נסיעות שירות מחוץ לגבולות מדינת ישראל אל מדינות ערב הידידותיות לישראל ואף מחכיר אוטובוסים לגופים פרטיים.
· התשתית התפעולית של אגד כוללת סניפים מקומיים, שלושה אזורי תפעול מרחביים, תחנות מרכזיות ומסופי הורדה בצמתים מרכזיים.
· מנתונים שפורסמו ב – DAN & BRADSTREET ISRAEL מחזור המכירות של אגד נמצא במגמת ירידה בשנים האחרונות והוא הסתכם בשנת 2000 ב – 393.3 מליון דולר ארה"ב לעומת 551.9 מליון דולר ארה"ב בשנת 1999.
