ניהול בין לאומי

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח
שנת הגשה 2007
מספר מילים 4005
מספר מקורות 18

תקציר העבודה

מטלה אישית מס' 1 בקורס:
ניהול בינלאומי- 2030 יוני 2007
אינדקס אינדקס. 2
תקציר מנהלים. 3
מבוא. 4
יכולת תחרות גלובלית – ניתוח לפי מודל IMD.. 5
מאפייני תרבות. 7
משא ומתן 9
סגנון ניהול. 10 אתיקה עסקית. 11
זיהוי גורמי הצלחה. 12
זיהוי בעיות אפשריות. 12
המלצות לגבי ניהול משא ומתן אפקטיבי 13
המלצות בנושא הפנמת התרבות העסקית. 14
המלצות לגבי סגנון ניהול / מנהיגות. 14
המלצות לגישת אתיקה עסקית במדינה המארחת. 14
המלצות לאסטרטגיה משאבי אנוש. 15
המלצות בנושאי אסטרטגיה. 16
סיכום. 17
רשימה ביבליוגרפית. 18
תקציר מנהלים עבודה זו בוחנת את היבט הניהול הבינלאומי בישראל ובפינלנד תוך מתן דגש למדדים שונים ובדיקת אותם מדדים .מתוך אותם מדדים ניתן להבחין בשוני ערכי בין המדינות המתבטא ביעילות הפינית בתחומים של ממשל ותשתיות וכמו כן בהבדלי תרבות לפי HOFSTEADE  שמתאפיינים בקולקטיביזם הישראלי והאינדבידואלזים הפיני בנוסף ניתן להבחין בשוני בגישה לגברים ונשים בין שני המדינות ובצורת הניהול ביחס למרחק ועוצמה .
בתחום הערכיות ניתן לראות פתיחות של הישראלים לעומת סגירות של הפינים ושתיקה ארוכה שעוזרת להם לחשוב.הפינים עומדים בלוחות זמנים ויותר אתים ברמת שחיתות נמוכה מאוד .
כאשר מסכמים את רוב המדדים ישנו הבדל מהותי בין שני המדינות בצורת ניהול ואתיות .
מנהל ישראלי המגיע לפינלנד או להפך צריך לשקול ולהבין את השוני הערכי והתרבותי בין המדינות וללמוד אותו על מנת להצליח .בעולם שבו הגלובליזציה הופכת את צורת העבודה לעבודה ללא גבולות חשוב יותר מתמיד ללמוד את המדינה המארחת להבין את ערכיה להבין את התרבות העסקית וצורת התנהגות המקומית כצעד ראשות בניהול בינלאומי .
הזמן עכשיו