סיכום למבחן בקורס פעילות גופנית
סיכום למבחן
סיכום למבחן בקורס פע"ג בלימודי מדעי התזונה שנה ג' – סימסטר א'
דף זה מכיל את כל העבודות במדעים מסוג סיכום למבחן.
סיכום למבחן בקורס פע"ג בלימודי מדעי התזונה שנה ג' – סימסטר א'
סיכום לקראת מבחן בנושא סכרת בלימודי מדעי התזונה שנה ג' – סימסטר א'
סיכום למבחן בבריאות הציבור בלימודי מדעי התזונה שנה ג', סימסטר א'
סיכום לקראת מבחן בלימודי תזונה שנה שלישית (ג') – סימסטר א'.
• ההבדל בין אבקות הדסה לאלה של הספורטאים הוא הממתיקים • Pro-UP: מכיל ויטמינים בניגוד לשאר האבקות ולכן אסור לחמם אותו • מוצרים של אבוט – מזון יעודי (רפואי) • Tube Feeds – א. זונדה – מצב אקוטי, מהאף ישירות לקיבה ב. GEP- ישירות לקיבה מיועד לטווח הארוך, חשש לכרוני שילוב: במקרים חריגים, כמו […]
סיכום למבחן בקרוס ביוכימיה קלינית – שנה ג' – סימסטר א' הגדרה • ביוכימיה קלינית = ענף של פתולוגיה (ושל רפואה מעבדתית) המשתמש בשיטות כימיות וביוכימיות לחקר מחלות. • באופן פרקטי, עושה שימוש בשיטות ביוכימיות אבל בעיקר מתעסקת עם נוזלי הגוף (סובסטרטים לפענוח: דוגמאות דם/רוק/שתן/ואף זיעה). קיימות מעל 400 בדיקות שונות, תופסות נפח של מעל […]
תזכורת משתנה: כל דבר היכול לקבל יותר מערך אחד. זהו מכלול הנתונים שאנו אוספים. 1. איכותי- הערכים שהוא מקבל אינם מספריים; ניתן להגדירם עם מספרים אך יש לזכור כי כשעושים זאת המספרים המתמטיים חסרי משמעות. 2. כמותי- מקבל ערכים מספריים. ישנם שני סוגים: o כמותי בדיד- יכול לקבל מספר סופי (ערך מלא) של […]
כלי הדם הלב = מתפקד כמשאבה המספקת לכלי הדם את זרימת הדם [לחץ דם].כאשר עוזבים את הלב מחדר שמאל מגיעים לאבי העורקים מתפצל לנימים שם נעשה חילוף החומרים בהמשך….. … • כליות, בלוטות אנדוקריניות, מעי הדק – תפקודם דורש העברה יעילה, נים בעל חדירות מוגבלת למחצה. תאי אפיתל חרירים המאפשרים […]
סיכום מפורט למבחן בקורס ביוכימיה ואנזימולוגיה – מס' קורס 134019. הסיכום באורך 29 עמודים – מכיל ראשי פרקים, ותתי פרקים לפי נושאים, כולל תמונות ותרשימים מפורטים להסברים מוחשיים. פרקים: 1. חוקי היסוד של הביוכימיה 2. ביו-פולימרים 3. כוחות חלשים בסביבה מימית: אינטראקציות לא קוולנטיות, חוק קולון, הקשר היממני, התכונות המיוחדות של מים במע' ביולוגיות. 4. […]