מעבדה במיקרוביולוגיה של מזון ומים מעבדה מספר 2# בנושא: השפעת טמפרטורה על קצב גידול של חיידקים
מוסד לימוד | אוניברסיטת אריאל בשומרון |
סוג העבודה | דו"ח מעבדה |
מקצוע | מדעים |
מילות מפתח | הפקולטה למדעי הבריאות מדעי התזונה דו"ח מכין מעבדה במיקרוביולוגיה של מזון ומים מעבדה שימוש במיקרואורגניזמים בתעשיית המזון – הכנת גבינה |
ציון | 86 |
שנת הגשה | 2017 |
מספר מילים | 1018 |
תקציר העבודה
מעבדה במיקרוביולוגיה של מזון ומים
מעבדה מספר 2#
בנושא: השפעת טמפרטורה על קצב גידול של חיידקים
מדעי התזונה
שנה ג' – סימסטר א'
מטרות המעבדה, בין היתר, הן הכרת סוגים שונים של מיקרואורגניזמים המשמשים בתעשיית המזון, הן לשיפור ושימור והן לקלקול. במקביל להתנסות בהכנת מצעי גידול לחיידקים תורגלו שיטות זריעה ובידוד לשם זיהוי זן מסוים. כך ניתן לבחון הימצאות מיקרואורגניזמים בסביבתם הטבעית – על פני גופים שונים, באוויר וכד'.
מבוא
לשם גידול חיידקים במעבדה
….
חלק א'- הכנת מצעי מזון LB (נוזלי/מוצק)
…
חלק ב'- דגימת מיקרואורגניזמים בסביבתם הטבעית
…..
חלק ג'- זריעת חיידקים בשיטות שונות