פרו"ס במוסר ועסקים בפתוחה (קותי שוהם)
מוסד לימוד | האוניברסיטה הפתוחה |
סוג העבודה | עבודת סמינריון |
מקצוע | מנהל עסקים וניהול |
קורס | מוסר ועסקים |
מילות מפתח | בעלי חיים, בשר, מוסר ועסקים, תעשיית המזון |
ציון | 90 |
שנת הגשה | 2013 |
מספר מילים | 3486 |
מספר מקורות | 20 |
תקציר העבודה
השימוש בבעלי החיים בתעשיית המזון עבודה פרוסמינריונית קורס מוסר ועסקים 10523
תוכן ענינים מבוא – הצגת הנושא המחקרי 3
רקע כללי 4
דיון בתחליפי המוסר. 5
ניתוח מוסרי 8
המלצות ישומיות.. 11
דיון ומסקנות.. 13
ביבליוגרפיה.. מנהל עסקים מבוא – הצגת הנושא המחקרי השאלה המחקרית המוסרית הנשאלת בעבודה זו היא: האם על המערכת העסקית להמשיך ולעשות שימוש בבעלי החיים כחומר גלם עבור תעשיית המזון ? הנושא קשור אלי בצורה אישית לאחר שלפני שנה וחצי צפיתי בהרצאה של גארי יורובסקי שהאירה את עיני וגרמה לי להבין ששהשניצל או הסקייט על הצלחת שלנו "לא מגיע מהסופר", שאנשים צריכים להיות מודעים יותר למה שיש להם על הצלחת וכיצד זה הגיע לשם. כאמור לאחר חודש מצפייה בהרצאה הפכתי לצמחוני. כשהתבקשנו לכתוב עבודה זו ישר עלה במוחי הרעיון של המוסר בשימוש של בעלי החיים בתעשיית המזון – השאלה המחקרית שקשורה ישירות למוסר ועסקים. בעבודה זו אדון בשלושת תחליפי המוסר שאינם מצליחים למנוע את התופעה: השוק, הסביבה והחוק, אדון בשאלה מדוע לא ראוי, לא מוסרי להשתמש בבעלי החיים כחומר גלם, בניתוח מוסרי של התופעה – האם הדבר מוסרי ? וכן אדון בכלים ישומיים שעשויים למנוע את התופעה.