מבוא לחשבונאות ניהולית ותמחיר

תקציר העבודה

מבוא לחשבונאות ניהולית ותמחיר 10404 – ממ”ן 15, ציון 100.
חשבונאות ניהולית 10860.
תוכן המטלה:
1. ייחוס עלויות משותפות למוצרים לפי השיטות הבאות: יחידות פיזיות, מחיר מכירה בנקודת ההפרדה, ערך מימוש נטו.
2, קבלת החלטות – להמשיך ולעבד מוצר עיבוד נוסף מעבר לנקודת ההפרדה (הפיצול). להתייחס לטיפול בעלות מוצרי לוואי, ולבדוק את השפעת ההעמסה על הרווח.

שאלה 1: מוצרים שותפים.
חברת “כוורת” בע”מ עוסקת בייצור מוצרי דבש. היא רודה דבש מהכוורות שבבעלותה מעבדת אותו ומייצרת שלושה סוגי דבש: “מזון מלכות,” “דבש טהור,” ו”חלות דבש”.
תהליך רדיית הדבש ועיבודו עולה 3,000,000 ש”ח, ואחזקת הכוורות עולה 750,000 ש”ח. העלויות הן עלויות רבעוניות, החברה רודה דבש רק ארבע פעמים בשנה בסוף כל רבעון. עלויות אלה הן עלויות של הרבעון האחרון של שנת 2014 3) חודשים אחרונים.( ברבעון האחרון רדתה החברה 100,000 ק”ג דבש. להלן פירוט של מוצרי הדבש בנקודת ההפרדה ושל עלות העיבוד הנוסף (הנפרד) של כל אחד משלושת המוצרים….
כל התפוקה נמכרת, לכן אין מלאי פתיחה או מלאי סגירה מכל סוג שהוא. כמו כן אין פחת של דבש בתהליך.
נדרש:
עלות העמסה משותפת – לפי יחידות פיזיות
עלות העמסה משותפת – לפי יחס פדיון (מכירות בש”ח) בנקודת הפרדה.

שאלה 2: מוצרים משותפים.
בחברת “תופינים” בע”מ מייצרים שלושה סוגי ממתקים, שייצורם מתחיל בתהליך משותף. את כל אחד מהסוגים אפשר להעביר עיבוד נוסף ולקבל תופינים בטעם שונה. להלן נתונים על הסוגים השונים התהליך בחודש ינואר 2015: “מרשמלו”, “גומי”, “בננה”….
נתונים נוספים:
1. סה”כ עלות משותפת לכל כמות הקילוגרמים עד לנקודת ההפרדה 2,400,000 ש”ח.
2. אם לא מעבירים את אחד המוצרים עיבוד נוסף, כל העלויות של העיבוד הנוסף נחסכות.
3. לחברה לא היה מלאי פתיחה ולא נשאר לה מלאי סגירה מכל סוג.
נדרש:
העמסת עלויות משותפת – לפי יחידות פיזיות (קילוגרמים)
העמסת עלויות משותפות – לפי מחיר מכירה בנקודת הפרדה (יחס מכירות בש”J בנקודת ההפרדה)
העמסת עלות משותפת – לפי ערך מימוש נטו.
הסיבה להעמסת עלות משותפת על עלות המוצר.