אלימות נוער במועדונים

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח , ,
שנת הגשה 2006
מספר מילים 2185
מספר מקורות 11

תקציר העבודה

                                                                                                  עמודים פרק א': מבוא-סקירת הספרות                                                  
3 פרק ב': שיטת המחקר                                                                4
פרק ג': ממצאים ופתרונות                                                        5-10 פרק ד': סיכום                                                                          
1 1-12
ביבליוגרפיה                                                                                13
נספחים  +צילומים                                                                  
1 4-17
                                                   בס"ד פרק א': מבוא וסקירת ספרות בחודשים האחרונים, אנחנו קמים בבוקר, פותחים עיתון או מקשיבים לרדיו ושומעים על האירועים הקשים שקרו בלילה. ואנחנו לא מדברים על פיגועים, או פעילויות צבאיות אי שם בשטחים או בגבולות הארץ. אנחנו מדברים על האירועים הקשים שקורים בלילות בכל הארץ, במקומות הבילוי. מועדונים, אליהם מגיעים בני נוער בכדי לרקוד, להשתחרר, ליהנות, לפגוש את החבר'ה, הופכים לזירות רצח ואלימות, והלילות האלה הופכים לסיוט.
האלימות היא תופעה אנטי חברתית רחבה, המצויה בכל שכבות החברה, בכל מיני רמות מהקל ועד הקשה בכל העולם. כאשר בתוכה נכלל המושג תוקפנות , האלימות במועדונים נהייתה תופעה מדאיגה בני נוער המציפים את אתרי הבילוי הולכים ומאבדים את הרעיון "המסורתי" של סופי השבוע: בילוי. סופי השבוע הפכו לבעיה של המשטרה, משפחה, בעלי עסקים וכד'.
מבילוי שקט שאמור להפיג את מתחי השבוע והלחצים המועדונים ומקומות הנופש הפכו לשדה קרב, דבר המרתיע מנערים רבים להגיע ולפקוד את אתרי הבילוי ומרתיע את ההורים מלשלוח את ילדיהם אל מקומות אלו ובכך נוצרת שרשרת שכולם מפסידים בה מהנערים שהם המבלים ועד לבעלי העסקים שמפסידים מחוסר האנשים הפוקדים מקומות אלו. ד"ר משה ביננבוים במאמרו "תופעת האלימות בקרב בני נוער ומניעתה" מתאר אף הוא את השפעת המבוגרים על הצעירים. הוא מתאר את האלימות בחברה האנושית בכלל ואצל בני הנוער בפרט, כדרך להשגת הישגים, שללא איום והשימוש באלימות, לא ניתן להשיגם. לטענתו הפרת החוק וניצול הזולת ותמימותו הן לא פעם גם ה"נורמה" בחברה המבוגרת. בכל חברה הישגית בה הנורמה היא להגיע להישג בכל מחיר, יש גם אלימות בקרב בני הנוער. בחברה המודרנית, התקשורתית, התחרותית, הנאבקת על קיומה ומעלה את התחרות האישית וההישגיות האישית לערך עליון, נוצרת הלגיטימציה התודעתית שאם נתעלם מן הזולת וזכויותיו ניתן יהיה להגיע להישג הרצוי.
ובמילים אחרות נוצרת הלגיטימציה לאלימות. נורמת אלימות בחברה ההישגית המבוגרת הופכת במרוצת שנים גם לנורמת אלימות ב"תרבות הנעורים" כפי שהם מבינים אותה ויכולים בשלב זה של חייהם לבצעה. ביננבוים מתאר את הנטייה לאלימות כנטייה טבעית כחלק מהתבגרות האדם. בתקופת ההתבגרות הנוער נמצא במסגרת של בחינת נורמות, לחצים, מתחים, כישלונות והישגים אישיים. ואכן זהו השלב בו האלימות פורצת. האלימות כדרך ל"פתרון" בעיות. ספרות זו נוטה לראות בעבירות אלימות בעבודה זו בדקנו את תופעת האלימות בקרב בני נוער במועדונים בשנת 2005  וננסה לבחון את היקף התופעה? ומשמעותה? ההשפעות שלה על החיים? והמחיר שאנו גובים באירועים אלו?