Koh-Samui - Thailand השפעות גיאוגרפיות על התיירות ביעד

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח , , , , , , , , , ,
שנת הגשה 2005
מספר מילים 5138
מספר מקורות 13

תקציר העבודה

" אחרי האקלים, הים והחוף הם המשאבים הגיאוגרפיים החשובים ביותר לתיירות, טבעם ואיכותם של חופי הים מהווים חלק חשוב ביצירת חופשה מהנה ומוצלחת " (Burton, 1995 עמוד 20).
מאז ומתמיד אהבתי את הים ובמשך השנים פיתחתי חיבה וסקרנות רבה לאיים ולמקומות טרופים בעולם. לאחר השירות הצבאי, במהלך טיול למזרח זכיתי לבקר באיים הקסומים של תאילנד, ביניהם האי "קו-סמוי" (Koh-Samui) בו שהיתי זמן רב ואליו נקשרתי במיוחד. לכן בחרתי ביעד זה לעבודה.  בעבודה זו נבחן את ההשפעות הגיאוגרפיות של מקומות שונים בעולם על תנועת התיירות אליהם. העבודה תיעשה בשלבים, ראשית כל נסביר את משמעותה של גיאוגרפיה תיירותית מההיבט התיאורטי בהתאם למודלים השונים. לאחר מכן, נציג את האי קו-סמוי שנבחר כיעד לעבודה זו, ננתח את מאפייניו, ועל מנת להעריך אותו ביעילות נשווה אותו ליעד תיירותי דומה ונבחן במה הם שונים ובמה דומים. לסיכום, נסיק מסקנות ונגיש המלצות לתעשיית התיירות ביעד הנבחר, כיצד לפעול לשיפור ושימור התיירות ביעד זה.
מטרת העבודה היא להציג הבנה של תופעות גיאוגרפיות עיקריות הטבועות בהתפתחות התיירות ביעד (אקלים, נוף ואנשים). וכמו כן, להוכיח הבנה בתהליכי פיתוח תיירותי במונחי מרחב וזמן. העבודה מסתמכת על מקורות ספרות ביבליוגרפים, על מאמרים באינטרנט ועל הרצאות בכיתה.  תוכן עניינים
מבוא. 3
פרק א': גיאוגרפיה של תיירות – איים.. 5-4
פרק ב': האי "קו-סמוי" (תאילנד) 6-7
פרק ג': ניתוח היעד "קו-סמוי". 8-10 פרק ד': האי "איוס" (יוון) 11
פרק ה': השוואה בין היעדים.. 12-13
מסקנות והמלצות. 14
סיכום.. 15
רשימה ביבליוגרפית. 16
נספחים.. 17-22