עבודה מצטיינת - טכניקות ניהול בחברת FOOD STANDARDS AGENCY

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח , , , , , , , , , ,
שנת הגשה 2006
מספר מילים 3685
מספר מקורות 7

תקציר העבודה

                                                                                  תוכן עיניינים תוכן עיניינים.. 2
מבוא. 3
1 . תסקיר אודות סוכנות תקני המזון – FSA.. 4
2 . דו"ח מצב קיים של סוכנות לתקני מזון ,מוגש לידי פרופ' ג'והן קרבס. 5
3 . כלים וטכניקות ניהוליות לטווח קצר ומיידי 7
3 .1 תהליך ההמרה –   FSA.. 7
3 .1.1 תרשים תהליך ההמרה FSA.. 7
3 .2 מודל דירוג משקל המקום – כלי בידי ההנהלה. 8
להלן תרשים 3.2.1 מודל דירוג בחירת עיר לפתיחת מעבדה נוספת לפי שקלול גורמים. 8
3 .3 תרשים אדרת דג (ISHIKAWA):. 9
3 .3.1 תרשים אדרת הדג 9
3 .3.2 דוגמה לביצוע על ידי FSA.. 9
3 .4 ניתוח פארטו 10 J.I.T – JUST IN TIME 3.5. 10
3 .6 שיטת (5W + H METHOD) – לניתוח תרשים הזרימה. 11
4 . כלים וטכניקות ניהוליות להטמעה בפירמה לטווח ארוך. 12
4 .1 סיעור מוחות – BRAIN STORMING.. 12
4 .2 תהליך קבלת החלטות בארגון: 12
4 .3  ניהול איכות כוללת TQM  TOTAL QUALITY MANAGEMENT -. 13
5. המגבלות הפרקטיות של הכלים והטכניקות. 14
5.1 תהליך ההמרה – FSA.. 14
5.2 מודל דירוג משקל המקום – כלי בידי ההנהלה. 14
5.3 תרשים אדרת דג (ISHIKAWA):. 14
5.4 ניתוח פארטו 14
J.I.T – JUST IN TIME 5.5. 14
5.6 שיטת (5W + H METHOD) – לניתוח תרשים הזרימה. 15
5.7 סיעור מוחות – BRAIN STORMING.. 15
5.8תהליך קבלת החלטות בארגון:. 15
5.9 ניהול איכות כוללת TQM… 15
סיכום.. 16
ביבליוגרפיה. 17
מספר מילים  בעבודה: 3,157 מילים.
מבוא
טכניקות ניהול הן השיטות האנליטיות בהן משתמשים המנהלים ככלי סיוע בקבלת החלטות אותן הן מבצעים לצורך תכנון והגדרת סטנדרטים אחידים של הפירמה, שיפור ושימור האפקטיביות. בנוסף יש חשיבות רבה לבקרת התהליכים.
בפברואר 2005 התגלה מקרה זיהום מזון ע"י תוסף המזון  Sudan 1
שהינו חומר מסרטן.
האחראית על תקני המזון בבריטניה, היא הסוכנות לתקני מזון – Food standards agency  .
הסוכנות התמודדה עם מקרה זה בחוסר יעילות ונתגלו כשלים רבים אודות נהלי החברה בשגרה ובמקרי חירום. בשורה התחתונה החברה לא עמדה ביעדיה שהציבה לעצמה ונכשלה.
עבודה זו תעסוק בכשלים עצמם ותיתן כלים להתמודדות עם קשיים בניהול היומיומי של החברה.      בעבודה זו יוצג דו"ח אישי ליו"ר הסוכנות לתקני מזון – Food standards agency פרופ' ג'והן קרבס, על סמך 2 כתבות מהמדור העסקי של ה Daily telegraph של שירות הידיעות של ה BBC .
הדו"ח יחולק ל 5 פרקים:
פרק ראשון – תסקיר אודות סוכנות לתקני מזון FSA.
פרק שני      – דו"ח מצב קיים.
פרק שלישי – הצגת כלים וטכניקות לטווח קצר ומיידי.
פרק רביעי   – הצגת כלים וטכניקות ניהוליות להטמעה בפירמה לטווח ארוך.
פרק חמישי  – המגבלות הפרקטיות של הכלים והטכניקות. סוכנות לתקני מזון Food standards agency איננה חברה יצרנית אלא חברה המעניקה שירותים אשר יפורטו בסקירת החברה.
בספר (J. Heizer & B.
Render(2004), principles of operations pg' 4)  ישנה התייחסות לסוגיה זו:
"Regardless whether the end product is a good or service, the production activities that go on in the organization are often referred to us operations or operations management"