תזונה נכונה והשפעתה על גוף האדם
מקצוע | ביולוגיה |
מילות מפתח | אבות המזון, טבעונות, מערכת חיסונית, סיבים תזונתיים, צמחונות, קבוצות המזון, תוחלת חיים, תזונה, תזונה בהריון, תזונה בכושר, תזונה לחורף |
שנת הגשה | 2007 |
מספר מילים | 4409 |
מספר מקורות | 11 |
תקציר העבודה
בעבודה זו החלטתי לעסוק בנושא תזונה נכונה בגלל שנושא זה מאוד מעסיק אנשים בימינו.
בעבודה התמקדתי בכמה נושאים מרכזיים שחשוב לדעת אם רוצים לשמור על תזונה נכונה ובריאות.
כתבתי על אבות המזון וקבוצות המזון שכל אחד מהם צריך להימצא בכל ארוחה, כתבתי על סיבים תזונתיים ועל כמה שהם חשובים לגוף.
התייחסתי לתזונה נכונה כשאדם חי חיים צמחוניים או טבעוניים, בדקתי את הקשר בין תזונה נכונה לתוחלת חיים ובין תזונה נכונה למערכת החיסונית והתייחסתי גם לשלוש תקופות בהן התזונה צריכה להיות שונה ומוקפדת יותר מהרגיל.
תוכן עניינים
תקציר
3 אבות המזון
4 קבוצות המזון
8 סיבים תזונתיים
1 0 צמחונות וטבעונות
1 2
הקשר בין תזונה לבין תוחלת חיים
1 4
הקשר בין תזונה לבין המערכת החיסונית
1 6
תזונה נכונה בזמנים מיוחדים
1 8
ביבליוגרפיה
2 1
נספחים
2 2
העבודה בפונט אריאל 14