מקצוע-תולדות האדריכלות. נושא-התפתחות המטבח.

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח , ,
שנת הגשה 2007
מספר מילים 3064
מספר מקורות 15

תקציר העבודה

התפתחות המטבח מקצוע: תולדות האדריכלות תוכן עניינם מבוא…………………………………………………………..
ע"מ   3-4
העת האתיקה והאימפריה הרומית………………………………..
ע"מ  5-6
ימי הביניים…………………………………………………… ע"מ  7-9
המאה ה-17 עד המאה ה-19…………………………………… ע"מ  10-13
המאה ה-20………………………………………………….. ע"מ  14-32
סיכום…………………………………………………………
ע"מ  33
ביבליוגרפיה…………………………………………………..
ע"מ  34-35  העבודה בפונט 16
מבוא
התפתחות המטבח קשורה בקשר הדוק להתפתחות חימום המזון ואפייתו.
עד המאה ה-18
הייתה האש אמצעי חימוש היחיד ובהתאם לכך נבנה המטבח סביב תנור מרכזי (בדרך כלל המופעל ע"י עצים או פחמים).
אם גילויי אמצעי חימום חדשים, המבוססים על חשמל או גלי מיקרו, השתנה מראהו ומבנהו של המטבח באופן גורף ומשמעותי.
השפעה נוספת על צורתו של המטבח הייתה התרחבות השימוש בביוב וצנרת מים זורמים (למרות שזו הומצאה כבר באלף השלישית לפני הספירה), אך בכל זאת תוספת הכיורים למטבח פתרה את הצורך בהבאת מים מהנהר או מהבאר הסמוכה.
בתקופות העתיקות ההתפתחות  האדריכלית של הבתים הפרטיים הייתה איטית יותר מאשר במבנים ציבוריים ולכן התפתחות המטבח הייתה איטית בהתאם.
למרות החשיבות המעשית, המטבח לא עורר עניין רב אצל האדריכלים ולכן גם קשה למצוא תיעוד ויזואלי של המטבח מאותם תקופות.
במהלך השנים עוד מהתקופה הרומית דרישות המטבח לא השתנו,כגון:
אפיה, צלייה, חימום, קרצוף וצחצוח, רק דרכי הביצוע השתנו.
שינויים באופי המגורים שינה את עיצוב המטבח ואת מערך הריהוט, אך דרך הפעולה לא השתנתה.
רק במאה ה-19
חלה התקדמות בעיצוב המטבח לציוד ולאביזרים, אך עדיין לקח זמן רב עד שהגיע לנחלת הכלל.
כיום תכנון המטבח זו עבודה מורכבת. כ"כ הרבה מרכיבים צריכים להלקח בחשבון כאשר מתכננים את המטבח: צורת החיים של בני הבית, אופי וכמות הבישול,אירוח, מקומות אחסון, אבזור המטבח במכשירי חשמל ובגודלם השונה, דרישות טכניות ואסטטיות.
בעבודה שלי אני אראה את התפתחות המטבח מהעת העתיקה ועד לימינו.
נוכל לראות את שינוי מיקום המטבח  ועד לעיצוב המטבח ואופיו.