איגוד האינטרנט בישראל – חובותיו וזהותו

מקצוע
מילות מפתח , , , ,
שנת הגשה 2008
מספר מילים 8513
מספר מקורות 41

תקציר העבודה

מבוא :
איגוד האינטרנט הינו עמותה רשומה בישראל אשר הוקמה בשנת 1994 כגוף בלתי תלוי , על מנת לסייע בהתפתחות והטמעת האינטרנט כתשתית מחקרית חינוכית , חברתית ועסקית בישראל ומתוקף תפקידו הוא אחראי להסדרת שמות המתחם לסיומת IL , אשר עד אותה עת היה בשליטת עמותת מחב"א , שהינה רשת אקדמית של המועצה להשכלה גבוהה .
האיגוד מסונף לאיגוד ( INTERNET SOCIETY ( ISOC אשר הוקם בשנת 1992 לצורך פיתוח וקידום האינטרנט לצורך שימושו ע"י אנשים בכל העולם.
איגוד האינטרנט לא הוקם ע"י יוזמה ממשלתית אלא לקח לעצמו סמכויות , וזה בעיתי מכיוון שמדובר בכוח רב המוחזק ע"י גוף שאינו ציבורי ובכל זאת החלטותיו משפיעות על הציבור כמו לדוגמא בנושא שמות מתחם אשר החלטה שגויה של האיגוד עלולה לגרום לפגיעה בסימן מסחר של האחר או למשל בנושא התעריפים לצורך קניית שם מתחם ולכן עולה השאלה מי צריך , אם בכלל לפקח על איגוד האינטרנט ואיך ניתן לערער על החלטותיו של האיגוד  .
מטרת עבודתי היא :
להראות כיצד מבלי שנרגיש צומח לנו גוף ( להלן :איגוד האינטרנט ) שסמכויותיו מתעצמות משנה לשנה ולמעשה החלטותיו ה "מעיין שיפוטיות" יכולות להשפיע על הציבור בצורה דרסטית כמו כל גוף שיפוטי אחר .
להכיר את אותו גוף ואת הדרכים , העיקריות,  בהן הוא משפיע על הציבור לבחון כיצד ניתן להתמודד מול אותו גוף , אם בכלל . תוכן עניינים :

1 . איגוד האינטרנט ?
בפרק זה אעסוק בשאלת סיווג איגוד האינטרנט ולאיזה ביהמ"ש הסמכות העניינית .

2 . שם מתחם וסימן מסחר .
בפרק זה אבחן את הכללים לקבלת שם מתחם בישראל  ומה קורה כאשר החלטה של איגוד האינטרנט להענקת שם מתחם פוגעת בסימן מסחר של האחר .
3 . משפט משווה .
בפרק זה ארצה להשוות את המצב בישראל לזה הקיים בארה"ב .

4 . מסקנות .
לאור כל הנושאים שבחנתי כאמור לעיל , ארצה לבחון בפרק זה מהן הדרכים שיש לעשות לצורך שיפור המצב הקיים כיום  .
5. ביבליוגרפיה .