מחקר שיווק שירותים

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח , , ,
שנת הגשה 2009
מספר מקורות 5

תקציר העבודה

הקייטרינג – חוויה דרוזית רקע
: קייטרינג חוויה דרוזית , מפעל לייצור מאכלים דרוזים  , הוקם בשנת 2006 בדליית אל כרמל , בעלי הקייטרינג , משפחה דרוזית העוסקת בתחום המזון והסעדה מזה 16 שנים.
המפעל בעל רישיון של משרד הבריאות ועובד בשיטת  HACCP (ראשי תיבות באנגלית של Hazard Analysis Critical Control Point) היא גישה שיטתית המבוססת על שבעה עקרונות מרכזיים לבקרת בטיחות מזון.
גישה זו באה לנתח לזהות ולאפיין את כל הסיכונים אשר עלולים להתרחש בכל אחד משלבי ייצור המזון. השיטה מגדירה היכן להניח בקרות "בנקודות הסיכון" כדי למנוע אפשרות של זיהומים כימיים ביולוגים ופיזיים החל משלב הגידול החקלאי, דרך עיבודו בקו הייצור ועד המוצר המוגמר המגיע לצרכנים.
השיטה פותחה בשנות השישים של המאה ה-20 על ידי חברת פילסברי (Pillsbury) ו- NASA ומעבדות צבא ארצות הברית, כדי לתת מענה לצורך באספקת "מזון בטוח ב-100%" לאסרונאוטים של תוכנית החלל.
עד אז נבדקו מדגמית רק המוצרים הסופיים אך לא ניתן לדגום את כולם. פתרו זאת על ידי ירידה לשורש הבעיה וניתוח כל הסיכונים בתהליך הייצור ועד לקבלת המוצר המוגמר, וכך אם כל התנאים מתקיימים אז התוצר הסופי בטוח.
שבעת העקרונות של HACCP העקרונות המנחים את השיטה פורסמו ב-Codex Elimentraious Commission, התקן הנפוץ בעולם למזון בטוח שיש עליו הסכמה בינלאומית:
1.            יש –