חיי מדף של אפונה קפואה (מצגת)

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח , , , ,
שנת הגשה 2004
מספר מקורות 6

תקציר העבודה

באורך חיים המודרני נוח מאוד להשתמש בירקות קפואים מכיוון שקל להכין אותם והם יכולים להשמר במקפיא זמן רב בלי להתקלקל. צריכת ירקות קפואים עלתה דרמטית ב- 50 שנים האחרונות ועם עלייה בביקוש למוצרים קפואים בכלל ואפונה בפרט, נהיה נחוץ לדעת את אורך חיי מדף של מוצרים אלו.
אורך חיי מדף של המוצר מוגדר כזמן שבו בטוח לצרוך את המוצר או/ו המוצר שומר על תכונות רצויות. עבור האפונה הקפואה, הבעיות האפשריות הצפויות הן איבוד של נוטריינטים (איבוד של ויטמין C מהווה בעיה מרכזית), איבוד מרקם בטמפ' נמוכה כתוצאה מנזק לתאים או חלבונים (גורם לרכות הלא רצויה של המוצר בהפשרה), איבוד הצבע -קורא כתוצאה מהשחמה הלא אניזימטית, bleaching וכוויות קור.
מיקרואורגניזמים בדרך כלל לא מהווים בעיה במוצרים קפואים מכיוון שרוב מק"א לא מסוגלים לגדול בטמפ' כה נמוכות.
העבודה הנוכחית עוסקת במודלים להערכת איבוד האיכות ומבחני חיי המדף.        באופן כללי, מבחני חיי מדף כוללים: מציאת גורם הגורם לאיבוד האיכות במוצר בזמן הקצר ביותר-גורם מגביל.
מציאת מודל מתמטי המתאר הכי טוב את איבוד האיכות במוצר.
מצגת בת 21 שקופיות