אלימות נוער

תקציר העבודה

קרימינולוגיה ואכיפת החוק                "להציל ילד אחד דרוש כל הכפר כולו" (פתגם סיני עתיק) עבודה בנושא אלימות נוער שם הקורס: מבוא לאכיפת החוק מספר קורס: 73241-40   תאריך הגשה: 23.10.2008
תוכן עניינים:
עמוד:                                                                                       התוכן:

1                                                                                    מבוא
2                                                                                   פרק א': נתוני פשיעת נוער
3                                                                                    פרק ב': סקירת המצב החוקי
4 -5                                                                               פרק ג': התמודדות, פתרונות ומניעה
6                                                                                    ביבליוגרפיה מבוא:
אלימות היא שימוש בכוח, בין אם פיזי, פסיכולוגי או אחר תוך כדי פגיעה או כוונה לפגוע בבע"ח, בני אדם, צומח או חפץ דומם כלשהו. הלגיטימיות החברתית של אלימות תלויה בהקשר בו מתבצעת האלימות (Wikipedia, 2008).
האלימות יכולה להתפרץ כתגובה למצבים רגשיים (כמו: תסכול, כעס שאינו בא לידי ביטוי וכדומה), היא יכולה להיות דחף פיזי ו/ או תוצר של למידה וסביבה חברתית (אדד, 1980).
אלימות נגזרת מאלם, כאשר נגמרות המילים, והדחף האנרגטי גדול, האלימות מחליפה את שפת הדיבר. היא מתבטאת בהפעלת כוח בהתייחסות אל האחר, שאין שפה משותפת להידבר עמו. אלם תרבותי וניכור אנושי עלולים להיתפס על-ידי האובייקט שלהם כצורה של אלימות – בין כהתעללות, בין כצורה של התאכזרות כלפי החש מודר, ניפגע, נגזל, מושפל, נחות ונעדר אמצעים בתחרות על משאבים ומקורות להתמודד עימהם. (שליט, 2005).
הנתונים הסטטיסטיים מצביעים על עלייה ברמת האלימות של בני נוער בחברה המערבית, כשבישראל מצביעים הנתונים על גרף עלייה תלול. הסיבות לכך הן פירוק המשפחה, מעבר מהפריפריות לערים הגדולות, וההגירה.
אנחנו עדים לכך ששיעור הגירושים עולה, והמשפחה הרחבה מתפוררת. העדר הורי הוא אחד הגורמים המגדילים את הסיכון לאלימות (בר גיל, 2001).
בגיל הנוער- ה"טיפש עשרה" האלימות גוברת לא רק בהיקפה כי אם אף בחומרתה.
חדשות לבקרים אנו שומעים על קטטות במועדונים, אלימות עד כדי דקירות ורצח בדיסקוטקים ומקומות בילוי –לאו דווקא מפוקפקים. ולא רק במקומות בילוי. גם בתחום בית הספר, שאמור להיות חממה ומגן עבור הילד, ישנה עלייה מדאיגה במספר מקרי האלימות (שליט, 2005).
בעבודה זו אסקור נתוני הפשיעה בקרב הנוער ואת המענים הניתנים על ידי גורמי אכיפת החוק כנגד אלימות זו.