עבודה תיאורטית ביחב"ל בנושא הסכם השלום ישראל ומצרים

תקציר העבודה

תוכן העניינים:
פרק 1: מבוא. 3
פרק 2: רקע
היסטורי 4-5
מעבר מצרים מהצד הסובייטי לצד האמריקאי (גירוש ה"יועצים" הסובייטים ב 1972) מלחמת כיפור- תוצאות המלחמה מסע הדילוגים של קיסינג'ר- ניסיון להביא לשלום בין ישראל ומצרים ביקור סאדאת בירושלים פרק 3: רקע
תיאורטי 6-10      3.1: תאוריית היציבות ההגמונית      3.2: המודל הרציונאלי לקבלת החלטות פרק 4: ניתוח אמפירי 11-17
     4.1: ניתוח על פי תאוריית היציבות ההגמונית      4.2: ניתוח על פי המודל הרציונאלי לקבלת החלטות פרק 6:
מסקנות וסיכום -18-19                ביבליוגרפיה –20 בעבודה זו אבחן מה מסביר את הסכם השלום בין ישראל למצרים. אתחיל בסקירת שתי תיאוריות שונות ממפלסי ניתוח שונים, אשר עשויות להסביר מדוע או באילו תנאים נחתמים הסכמי השלום בעולם. התיאוריה הראשונה שתיבחן הינה תיאוריה מערכתית של יציבות ההגמון הממוקמת בפרדיגמה הריאליסטית…התיאוריה השנייה שאחקור הינה תיאוריה המתמקדת ברמת הפרט, מקבל ההחלטות. תיאוריה של קבלת החלטות על פי המודל הרציונאלי…
בפרק היישום האמפירי נדגים את התיאוריות הנבחנות על מקרה הבוחן של הסכם השלום בין ישראל למצרים. נראה שלארה"ב, ההגמון במערכת היו אינטרסים כלכליים והן אינטרסים אידיאולוגיים-פוליטיים בהסכם השלום, אשר בגללם הייתה מעורבת בצורה אקטיבית בתהליך ויצרה את התנאים הנדרשים לקיומו…נבחן את החלטתו של סאדאת לחתימה על הסכם השלום במודל הרציונאלי… בפרק הדיון והמסקנות נדון במשקלן של כל אחת מהתיאוריות במקרה עצמו וכן נעלה ביקורות על כל אחת מהן.