דף הכנה למבחן דיני עונשין

מוסד לימוד
סוג העבודה
מקצוע
מילות מפתח
ציון 88
שנת הגשה 2012
מספר מילים 456

תקציר העבודה

נורמה אוסרת: סע' החוק;     34כד, 90א   ולקרוא ולסמן מה כל אחד עשה סוג העבירה: התנהגות/ מחדל  או   תוצאה   או  מטרה יסודות העבירה: יסוד עובדתי – התנהגות, נסיבה ותוצאה         יסוד נפשי – מודעות: מ.פ. (סע' 20) מסוג כוונה או פזיזות;   חוסר מודעות: רשלנות (סע' 21) דיון:
עבירת התנהגות עבירת מטרה עבירת תוצאה (קמ"מ) קשר סיבתי עובדתי: אלמלא (להתיחס: גורם משלים, מצטבר או חליפי) קש"ס משפטי: מבחן ציפיות: האם אדם סביר יכול וצריך לצפות שההתנהגות תביא לתוצאה                             גז"מ: האם גז"מ שולל קש"ס, האם ניתן לצפות סיכון, האם ג' התרשל מעשה;  או  מחדל + מקור חובה מעשה;  או  מחדל + מקור חובה מעשה;  או  מחדל + מקור חובה יסוד עובדתי – מודעות לרכיבי העבירה יסוד נפשי (מ.פ.) – מודעות או חשד                                                           חוסר מודעות – רשלנות: יצר סיכון בלתי סביר, שהאדם הסביר היה צופה.
יסוד עובדתי – מודעות לרכיבי העבירה יסוד נפשי (מ.פ.) – מטרה, המניע הוא חלק מהעבירה.
לבחון האם ישנה גם כוונה (חזה את אפשרות גרימת התוצאה) ולהפעיל הלכת הצפיות (פס"ד בורוכוב) יסוד עובדתי – מודעות לרכיבי העבירה יסוד נפשי (מ.פ.) – כוונה: הלכת הצפיות: צפה כמעט בודאות את התוצאה (ידע);       + חשד                           חזקת הכוונה:
אדם מתכוון לתוצאות הטבעיות של מעשיו.
פזיזות:
לקיחת סיכון בלתי סביר חוסר מודעות – רשלנות: יצר סיכון בלתי סביר, שהאדם הסביר היה צופה והפר את חובת הזהירות המושגית/ ספציפית. לא פשע. אין הרשעה אם ההתנהגות יצרה סיכון סביר לאור התועלת שנבעה ממנה (צור).