מטלה בנושא מדיניות החוץ של ישראל. !!

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח , , , , , ,
ציון 90
שנת הגשה 2012
מספר מילים 2769
מספר מקורות 5

תקציר העבודה

1 . ממשלות ישראל לדורותיהן, ודעת הקהל הישראלית, משפיעות זו על זו, ומושפעות אחת מן השנייה. ישנם מהלכים ממשלתיים שבהחלט ניתן לשער שהושפעו מלחץ ציבורי, ובאותה מידה אפשר לזהות השפעה של הממשלה על עיצוב דעת הקהל. בהקשר זה, נבחן שני מהלכים שביצעה ישראל, תהליכים של מלחמה ושל שלום; מלחמת שלום הגליל והסכם אוסלו, וננסה לפיהם לבחון מי הצד המשפיע בנושאי חוץ וביטחון בארץ, הממשלה או הציבור. מלחמת שלום הגליל, הידועה כמלחמת לבנון הראשונה, החלה ב6 ביוני 1982 לאחר תקופת מתיחות ארוכה בגבולה הצפוני של ישראל. בשנים …
2. למשרד החוץ בארץ, יש רק תפקיד משני בתהליכי קבלת ההחלטות בתחום מדיניות החוץ בארץ. זאת, בניגוד למה שהיינו עשויים לצפות שהבכורה בתחום זה תהיה שלו, בדיוק כשם שמשרד האוצר אחראי להובלת הנושא הכלכלי ומשרד החינוך דואג למערכות החינוך. שורשי התופעה נעוצים כבר בראשית שנות המדינה, שנולדה מתוך ואל תוך עימות צבאי ממושך. מצב זה, גרם להעדפה של שאלות ביטחוניות על פני …
3.
יחסיה של מדינת ישראל עם ארצות הברית, שזכו לתואר 'היחסים המיוחדים' נידונו ונחקרו רבות, מתוך ניסיון להבין כיצד הם נוצרו, מהם מאפייניהם ומה התוצאות וההשפעות שלהם על שתי המדינות. יחסי שתי המדינות ידעו עליות ומורדות במהלך השנים, …

4 .
יוזמת רוג'רס – הייתה יוזמה אמריקאית לשבירת הקיפאון המדיני בין ישראל למדינות ערב במהלך מלחמת ההתשה (דצמבר 1969). עיקרי התכנית היו נסיגה ישראלית לגבול הבינ"ל עם מצרים, הבטחת חופש השיט הישראלי בתעלת סואץ, ירושלים מאוחדת בניהול שלושת העדות הדתיות שחיות בה, ומו"מ לקביעת מעמדן של רצועת עזה ושארם א-שייח'. שתי המדינות דחו את ההצעה. הצעה שנייה של רוג'רס, כחצי שנה מאוחר יותר, כללה פתיחת מו"מ בין ישראל למצרים על מנת להביא …