עם + הערות המנחה

מוסד לימוד
סוג העבודה
מספר ממ"ן 11
מקצוע
מילות מפתח , , , , ,
ציון 80
שנת הגשה 2013
מספר מילים 1728
מספר מקורות 1

תקציר העבודה

ממ"ן
1 1
שאלה 1
א.
עלייתה של העיתונות נוגעת ישירות לרכיבים שונים, המשתלבים ושזורים האחד באחר, וקשורים כולם לעלייתה של הלאומיות המודרנית. העיתונים קשורים ישירות לעלייתן של שפות לאום, הממלאות תפקיד מפתח בהגדרת קבוצות לאומיות, ותורמים רבות לגיבושה של התודעה הלאומית כרגש מובחן.
אחד הביטויים של ערש הלאומיות באירופה הוא הופעת להגים, שפות דבורות, מקומיים במובלעות גיאוגרפיות שונות. תפוצתם של הלהגים אלה התפשטה במרחב, בשל תהליכים קפיטליסטיים, ובמיוחד לנוכח עליית המסחר בחומרי דפוס. בהדרגה הפכו שפות הלהג לשפות כתובות ויצרו קהילות של קוראים. היקפן של קהילות אלה היה רחב מהיקפן של המובלעות הראשונית, אבל מצומצם ומתוכם בהרבה בהשוואה לשימוש בשפה הלטינית בעידן הטרום-לאומי. קהילות אלה מתוארות לעיתים קרובות כתשתית התרבותית והלשונית לעלייתה של מדינת הלאום. יש להמנע מהעתקת קטעים מהספר. יש לנסח את התשובה באופן עצמאי.
יש לחדד מה הקשר בין השפה המודפסת בעיתון לבין סממן לאומי.
חסר-יש להתייחס לקביעת סדר יום משותף, שיחה משותפת ולקשור למונח "קהילה מדומיינת"-אנדרסון.
5- ב העיתונים העבריים צמחו במחצית השנייה של המאה ה-19 במזרח אירופה ותרומתם קשורה בחילונה של שפת הקודש היהודית שצמחה בגולה. מאפייניה מדגישים את הקשר שבין צמיחת הלאומיות המודרנית לעליית העיתונות העברית, כיוון שהשימוש בשפה העברית היה חלק מהאידיאולוגיה משכלית, שהעריצה את המורשת העברית הקדומה ובזה לתרבות היידיש הרבנית. השימוש בעברית היה חלק מתפיסה של שינוי חברתי כולל ולהופעתם של עיתונים בעברית נודעה חשיבות רבה בהזנת קשרים בין-קהילתיים בחברה היהודית. הדמיון העצמי של היהודים כאומה נשען במהלך תקופת הגלות על תפיסות תיאולוגיותכלומר? מה הקשר לנושא השאלה?. העיתונים העבריים, שהופעתם הייתה אחד הביטויים של תהליכי החילון והמודרניזציה בקהילות היהודיות, שיקפו שינוי בתפיסת הבו-זמניות הלאומית, הם ייצגו את מעברן של הקהילות היהודיות השונות לתנועה על ציר הזמן שמחוץ למסגרת התיאולוגיתהסבירי.חזרות.
העיתונים העבריים פנו ל"בני ישראל" או ליהודים כאל בני עם אחד ולקחו על עצמם לדווח על הקורה ב"עולם היהודי" כישות אחת. פנייה של יהודים לקולקטיב יהודי אחד, אף על פי שהיהודים היו פזורים על –