תקשורת: טכנולוגיה,חברה ,תרבות

מוסד לימוד
סוג העבודה
מספר ממ"ן 13
מקצוע
מילות מפתח
ציון 93
שנת הגשה 2012
מספר מילים 1772

תקציר העבודה

ממ"ן 13 תקשורת: טכנולוגיה,חברה,תרבות ציון- 93
שאלה מספר 1: א.      הקשר בין התפתחות טכנולוגית וסוגיית הפרטיות לפי יחידה 4.3 . בחברת המידע המתפתחת טכנולוגית באופן מואץ וחסר תקדים-ההתפתחות הטכנולוגיתהמודרנית הזו מאפשרת בתוכה- התבוננות ,חטטנות ומעקב של המדינה על האוכלוסייה-חדירה לחייהם הפרטיים של אזרחים . מצב זה מאפשר…
ב.      יש הטוענים כי המדיה החדשים דורשים חשיבה מחודשת על מדיניות התקשורת בתקופה הדיגיטלית, המחשבה היא שהמדיה החדשים פוגמים בהסדרים שהיו רלוונטים לסביבת התקשורת הישנה , כך שיש צורך במדיניות תקשורת חדשה ביחס למדיה החדשים ועל כן יש צורך להבין מהן הסיבות שמדינות מפקחות…
ג.       מדיניות התקשורת בישראל מגנה על התרבות באופנים שונים:                                            * קיומו של ערוץ 1 ציבורי- ערוץ זה אשר הוקם מלכתחילה על מנת לשרת את צורכיי הציבור, אין בו ייחוס למטרות רווח אלא…
ד.      שלושת המודלים של רגולציה המוצגים בעידן המדיה החדשים הם:                                  *רגולוציה מבוססת שוק- ברגולוציה מסוג זה אין פיקוח . רגולוציה זו מבוססת על השאיפה ליעילות כלכלית ויכולות להגיב במהירות-
ממ"ן
1 3 –        תקשורת: טכנולוגיה, חברה ותרבות..          שאלה מספר 1- הקשר בין התפתחות טכנולוגית וסוגיית הפרטיות לפי יחידה 4.3 . בחברת המידע המתפתחת טכנולוגית באופן מואץ וחסר תקדים-ההתפתחות הטכנולוגיתהמודרנית הזו מאפשרת בתוכה- התבוננות ,חטטנות ומעקב של המדינה על האוכלוסייה-חדירה לחייהם הפרטיים של אזרחים . מצב זה מאפשר שליטה טובה יותר של המדינה על תושביה. המדיה החדשים- בעיקר האינטרנט מכניסים אפשרות של אסיפת מידע אישי ופרטי על אזרחיהם באמצעות תכנים שנחשפים במדיה באופן מרווח ואישי לתוך חייהם של אנשים באוכלוסייה אשר משתמשים בטכנולוגיות החדישות, לעיתים למטרות פנאי וגם למטרות עבודה אך תכניהם נחשפים במקומות שאילולא ידעו את רווח החשיפה היו חושבים פעמיים אם להיפתח בפניהם. ההתפתחות הטכנולוגית והמדיה החדשים מאפשרים הצלבת מידע לגביי האזרחים, ויצירת "דיוקן אלקטרוני" של כל אזרח. השימוש בטכנולוגיה המתקדמת מתאפשר גם במקומות עבודה, ובעצם שולל את הפרטיות של האזרח. ישנם שני מושגים חשובים אשר נכללים בתוך סוגיית הפרטיות הזו :                 *פנאופטיקון וחברת המשמעת- חוקר בשם מישל פנקו – העוסק בין היתר בצורה שבה חברה מטילה משמעת על אזרחיה, ועל אופן הפיקוח שלה תוך רצון וניסיון לשלוט בהתנהגות ובמחשבות של אזרחיה- אחת הדרכים שבאמצעותן החברה מנסה לעשות זאת היא באמצעות שכנוע שבעצם האזרחים נצפים כל הזמן, בכל רגע נתון במעשיהם . החברה גורמת לאזרחיה לחשוב שהיא יודעת מה הם עושים או חושבים בכל רגע נתון. ברגע שהאזרחים חושבים-