אינטליגנציה רגשית עם הערות מנחה. סמסטר 2014ג.

מוסד לימוד
סוג העבודה
מספר ממ"ן 12
מקצוע
קורס
מילות מפתח , ,
ציון 98
שנת הגשה 2014
מספר מילים 1285

תקציר העבודה

ממן 12- אינטליגנציה רגשית –          שאלה 1- א.      קיימים שני סוגי מדדים עיקריים למדידת אינטליגנציה רגשית, כאשר בבסיס כל אחד ממדדים אלו, עומדות הנחות יסוד שונות באשר לתפיסת המושג אינטליגנציה רגשית והגדרתו, ומתוך כך לאופן בו  יש למדוד אותו:
1.      מדדי ביצוע- אלו מדדים המיועדים לבחון באופן ישיר את ביצועיו של הנבדק במגוון יכולות הכלולות על פי ההגדרה במושג האינטליגנציה הרגשית, באמצעות מטלה מסוימת (למשל, מדידת היכולת לפתור בעיות רגשיות ע"י מטלה בה יש לזהות את הרגש המופיע בסיפור מסוים).
ההנחה העומדת בבסיס מדדים אלו היא כי א"ר הינה אחת מבין האינטליגנציות הקיימות ומתנהגת כמותן. על כן, היא יכולה להיחשב אינטליגנציה קונבנציונלית שנעשתה לה אופרציונליזציה כיכולת מנטאלית, –
–          שאלה 2- א.      שלושת הקריטריונים שבהם א"ר צריכה לעמוד על מנת להיחשב לאינטליגנציה:
1.      קריטריונים מושגיים- אינטליגנציה משתקפת בביצועים מנטאליים (המעידים על יכולת מנטאלית), כאשר הביצועים המנטאליים אמורים למדוד באופן ברור את המושג הנחקר. כמו כן, לבעיות מנטאליות יש תשובות נכונות או לא נכונות, כך שניתן לציינן. על כן, על מנת שא"ר תחשב אינטליגנציה על פי קריטריון זה, …
P –          שאלה 3- א.      המיתוסים על אינטליגנציה רגשית הם "קביעות מקובלות" הרווחות בציבור הרחב באשר למהות המושג אינטליגנציה רגשית ובהשלכות וביישומים של המושג המשוות לו לכאורה אופי מדעי. אמונות מוטעות אלו הן נקודת המוצא למאמרם של זיידנר ועמיתיו- "שבעה מיתוסים על אינטליגנציה רגשית", שכן א"ר צמחה בעת האחרונה כאחד מן המבנים הפסיכולוגיים הפופולאריים ביותר המשפיע על תחומי חיים רבים (ביניהם מגמות ונטיות תרבותיות המדגישות את תפקידם של הרגשות בהסתגלות –