חירויות הפרט בממשל ארה"ב

תקציר העבודה

מ"מן
1 1
שאלה
1 א .
4
ביולי 1776 במסגרת הקונגרס הקונטיננטלי מציגים נציגי 13 מושבות באמריקה הצהרת עצמאות שנכתבת ע"י תומאס ג'פרסון . הצהרה זו מחולקת לחמישה חלקים עיקריים , בתחילה ישנה הצהרה על ההחלטה , פה אחד של שלוש עשרה המושבות המאוחדות באמריקה להפוך למדינות עצמאיות . בפתיחה זו ישנה אמירה ברורה על הכוונה להגיע למעמד נפרד ושווה בקרב המעצמות  בכל העולם . לאחר מכן מגיע פרוט של הדברים , ליבת ההצהרה , הנוגעת ב שלושה נושאים עיקריים וביניהם :
הנושא שמדבר על זכויות בסיסיות / טבעיות של כל אדם בעולם . השני מדבר על זכויות חברתיות בסיסיות כמו כבוד וחירות ואילו השלישי מדבר על זכויות פוליטיות ובעיקרו הזכות הבסיסית לבחור ממשל / מנהיג שיטיב עם האזרחים  וכמו כן היכולת למרוד במידת הצורך . הפסקה השנייה כוללת את הליבה של הצהרת העצמאות ומביאה לידי ביטוי את עיקרון "החוזה החברתי " שניסח פילוסוף אנגלי בשם ג'ון לוק במאה ה 17 בה ישנה התייחסות לשלוש זכויות בסיסיות שלא ניתן לשלול מן אזרח או אדם בעולם : …
שאלה
2 א.      בין התוכניות שהוגשו לוועדת פילדלפיה היו תוכנית ווירג'יניה ותוכנית ניו גרזי שתי התוכניות שונות במהותן ועל כן אשים את האצבע .
סוג השלטון הכללי – סוג השלטון בתוכנית ווירג'יניה הוא שיטת ממשל לאומי לעומת תוכנית ניו גרזי שבה הוצג שיטת ממשל פדרלי . הרשות המחוקקת – בתוכנית ווירג'יניה הוצגה רשות מחוקקת שתורכב משני בתי חקיקה . האחד שחבריו יבחרו ישירות ע"י האזרחים ואילו בבית השני יהיו נציגים שיתמכו ע"י בתי המחוקקים של כל מדינה בנפרד . סמכויותיה של רשות זאת היא חקיקה בכל נושא שאינו בתחום סמכותן של המדינות הבודדות , ביטולם של חוקים מדינתיים המנוגדים לתקנון הפדרלי ושימוש בכוח מדינות פורקות עול . לעומת זאת בתוכנית ניו גרזי הוצע בית מחוקקים אחד – הקונגרס , שבסמכויותיו – פיקוח על סחר חוץ וסחר מדיני , גביית מיסים , היטלי יבוא , מיסוי על מסמכים רגישים . בנוסף הסמכות לגבות מיסים באופן ישיר בתוך תחומיה של כל –