תרבות ופנאי בישראל - בדוק + הערות מנחה

מוסד לימוד
סוג העבודה
מספר ממ"ן 13
מקצוע ,
קורס
מילות מפתח , , , ,
ציון 100
שנת הגשה 2014
מספר מילים 1428
מספר מקורות 4

תקציר העבודה

                                                                           ממן 13 – פרוסמינריון   מקרא:
8
**    – הדגשה 8
** – משפט מעבר 8
** – טענה מרכזית      בשנים האחרונות ישנו עניין מחקרי שהולך וגובר בכל הקשור לפנאי שכן זהו תוצר של מציאות חברתית. עם התפתחות הטכנולוגיה גדל הזמן הפנוי העומד לרשות הפרט. זמן פנוי הוא נחלתם של רבים בחברה, אך כל אחד נבדל מהשני בכמות הזמן הפנוי, במשמעות שהפרט נותן לפנאי, ובאופן הבילוי. לפנאי ישנן הגדרות רבות ושונות בספרות המחקרית. סקירה                                                                אם כן מהו פנאי ? משפט מעבר בין פסקאות כץ וינוביצקי ( 1999 ) מנסים להגדיר את המושג " פנאי " אך לטענתם זו איננה משימה פשוטה שכן יש למושג הגדרות רבות ושונות בספרות המחקרית. "ברמה הבסיסית ביותר פנאי מוגדר כאותו חלק מזמנו של אדם החופשי מעבודה או ממחויבויות אישיות וחברתיות אחרות " ( כץ וינוביצקי, 1999). אך כאמור הגדרה זו הינה ברמה –
 וכדומה היו גורם מרכזי שהשפיע על איכות החיים בקרב רוב משתתפי הקבוצות.                                                                                                                                                                    בהקשר זה קוליק ( 2001 ) חקרה האם הפרישה לגמלאות משפיעה על הזוגיות. היא מצאה כי בתקופות מאוחרות של הנישואים סמוך לפרישה ולאחר הפרישה ללא קשר למינו של הפורש , ישנה ירידה בויטליות של החיים הזוגיים.
נוסף על כך נמצא כי גברים מדווחים יותר מנשים על מתחים זוגיים לפני הפרישה ובייחוד אחריה.                                                                                                                                                                                                                 בעבודה זו, ברצוני לבדוק האם קיים קשר בין פנאי וזוגיות אצל קשישים ?                                                        כאמור, עם העלייה בתוחלת החיים הולך וגדל מספר בני הגיל השלישי באוכלוסיה, אנו עדים כיום לעובדה כי אנשים מבוגרים וזקנים מעורבים בפעילויות הדומות לאלו של ילדיהם ונכדיהם                                        כגון: חדרי כושר, לימודים , מחשבים , נסיעות וטיולים בארץ ובחו"ל דבר אשר פותח להם יותר מבעבר אפשרויות להכיר בני זוג או לחילופין לחדש את הגחלת " ולהתאהב " מחדש לאלו שיש בני זוג. ניתן לומר כי בני הגיל השלישי חווים את החיים " מחדש " רק ללא הנטל של העבודה והדאגה לילדים.  לדעתי יש חשיבות בבדיקת נושא זה שכן כאמור בני הגיל השלישי הולכים ותופסים …