מבנה ארגוני של אוסם

מקצוע
מילות מפתח , , ,
שנת הגשה 2013
מספר מילים 4528

תקציר העבודה

עבודת הגשה.
יסודות הניהול- חקר חברה אירגונית.
תוכן מבוא. 2
מבנה אירגוני של אסם. 4
תפקידים שבחברה אירגונית: 7
תהלכי ביקורת של המבקר. 8
מבנה אירגוני של חברת אסם. 9
סמכות ואחריות. 10 דירקטוריון. 12
ביבליוגרפיה: 18
מבוא.
בעבודה זו התמקדתי בחברת אסם.
מאז הוקמה החברה בשנת 1942, פועלת אסם לחיזוק, שיפור וקידום ענף המזון בישראל, ובין דפי ההיסטוריה שלה מקופל בעצם, סיפורה של המדינה כולה.
קווי הייצור במפעלי אסם, פעלו במרץ עוד לפני קום המדינה, ובתקופת הצנע הקשה של ראשית שנות ה- 50, וסיפקו מזון למאות אלפי אזרחי המדינה הצעירה, שמשבר כלכלי עמוק פקד אותה. מפעלי אסם סיפקו תעסוקה, בתנאים הוגנים, לאלפים רבים של עובדים – בכל הרמות והמקצועות. במלחמת השחרור השתתפו משאיות תוצרת אסם בשיירות לירושלים, ואחת מהן אף נפגעה בחילופי אש ונשרפה.
במהלך שנותיה, נקלטו באסם עולים חדשים רבים, בכל התקופות ומכל העליות, והם מצאו בה בית חם.
התפתחות החברה והקמת המפעלים השונים, היו לחלק בלתי נפרד מפעילויות קידום אזורי פיתוח ברחבי הארץ, תוך יצירת מקורות תעסוקה ופרנסה יציבים.
ב-
1 942 הוקמה התארגנות לשיווק משותף של שלושה יצרנים, וב- 1946 התקבלה ההחלטה הדרמטית של הקמת מפעל משותף ל- 3 קבוצות השותפים. סיפורה ההיסטורי הוא סיפורם של שבעת המייסדים – אויגן פרופר, ד"ר פרנץ קליין, יעקב לורש, עזריאל ויל, שמשון וילמרסדורף, משה קצמן ואליהו חרפק ז"ל. הם היו אלה אשר החליטו כי "טובים השבעה מן האחד", והקימו את אסם כגוף אשר יעסוק בשיווק משותף של תוצרת ממספר בתי חרושת לאיטריות, ספגטי ומקרוני שהיו בבעלותם. "שבעת המופלאים" הובילו את החברה והצעידו אותה אל חזית תעשיית המזון הישראלית והעולמית.
השם שנבחר אז – אסם – לקוח מתפילת הכהן הגדול ביום הכיפורים "תהא השנה שנת אסם", וברבות הימים, אכן זכו המייסדים לראות ברכה בעמלם ואסם הפך לשם שגור בפי כל, שם שאומר איכות, טעם, בריאות והנאה.
1942     הקמת חברת אסם – איחוד בתי חרושת לאטריות בארץ-ישראל.
1946     הקמת המפעל הראשון של החברה בבני ברק שפעל עד שנת 2002.
1964     הקמת מפעל החטיפים בחולון ו"הולדתה" של הבמבה.
1970     רכישת חברת לחמנו ת"א, מפעלי אפיה בע"מ, וכניסה לתחום חדש לחלוטין – מוצרי מאפה.
1974     הקמת מפעל יקנעם, ליצור פסטה ודברי מאפה.
1976     רכישת הקרקע בפתח תקווה, עליה נבנו מבני ההנהלה, מפעל המייצר, בין היתר,     רטבים וקטשופ, ומחסן   ההפצה המרכזי של הקבוצה.
1980     תחילת פעילות מרכז ההפצה בפ"ת מחסן ההפצה היה ביום הקמתו בקדמת     הטכנולוגיה בתחום הלוגיסטיקה.
1981     רכישת החברות שנמנו על קבוצת פרומין – על מפעליה בבני ברק ובשדרות.
1982     רכישת הפעילות התעשייתית והשם המסחרי של קונדיטוריה ערגל בע"מ לייצור ערגליות.
1986     בניית מפעל חדש לייצור מרקים באתר אסם בשדרות.
1988     רכישת קו חדיש לייצור מוצרי פסטה – עבור מפעל יקנעם. רכישת הפעילות הכוללת של חברת עסיס                     בע"מ בנתניה.
1991     תחילת הפעילות לשיווק קפה.
1992     אסם הופכת לחברה ציבורית.
5 % ממניותיה נסחרות בבורסת תל-אביב.
1994     אסם נכנסת לשותפות במפעל מגדנות הבית.
מבנה אירגוני של אסם.
מבנה האירגוני של חברת אסם הוא מבנה כלאיים. –