פיתוח מוצר חדש

תקציר העבודה

1 . תקציר מנהלים שילוב של שני מוצרים, זרים זה לזה באופיים, שולבו יחדיו ויצרו מוצר אלקטרוני ייחודי המספק ערך מוסף ללקוח.
המוצר הנ"ל מהווה קפיצת מדרגה בתחום תנורי האפייה וזאת בשל הפונקציות הייחודיות שהוא מספק שהן למעשה קידמת הטכנולוגיה.
הגדרת המוצר: תנור אפייה ביתי ו/או מסחרי, גודלו כגודל התנורים המוכרים והנמכרים בשוק, התנור מבוסס על מיקרו בקר, על דלת התנור מורכב צג שטוח ובתוך התנור מורכבים סורקים תרמיים, שניתן להפעיל על פי רצונו של המשתמש, באמצעות כפתור הפעלה.
את המוצר ניתן לרכוש בחנויות למוצרי חשמל, ניתן להשיג את המוצר במספר דגמים (בעלי פונקציות שונות), מספר עיצובים (לדוגמא: כפרי, תעשייתי), מספר גדלים (לדוגמא עומק: 90 ס"מ, 120 ס"מ) ומספר צבעים (לדוגמא: לבן, שחור, נירוסטה, כחול, ירוק, חום).  לאחר סקר שוק וניתוח עלויות פיתוח וייצור, ניתן לקבוע את מחיר המוצר כ 3740 $ (עבור התנור הביתי) מחיר המוצר הנ"ל גבוה מן המחיר של תנורי האפייה המוכרים וזאת בשל הפונקציות שהוא מציע.
הצורך למוצר זה נולד במקור מתוך הכרות אישית עם הקשיים שבאפיה, כאשר העוגה נשרפת בחלקה העליון ואילו בחלקה התחתון היא כלל לא אפויה – מתסכל!!! עד היום השיטה לבדיקת מוכנות העוגה:
פתיחת התנור החם, נעיצת קיסם בעוגה ובדיקתו (ולא פעם זוכים לכוויה הגונה).
לעיתים מבוצעת הבדיקה מס' רב של פעמים כי אין ביכולתנו לקבוע בדיוק מרבי את הזמן האמיתי לאפיה בעיקר אם זו פעם ראשונה שאופים את העוגה.
לאחר סקר שוק שהתבצע, התקבל משוב חיובי לגבי הצורך במוצר בעל אותן תכונות אשר פורטו קודם.
הפתרון – IR-Oven !!! מדוע? כי כבר לא צריך לפתוח את התנור החם, פשוט מכניסים את המאפה לתנור, אם אפינו מאפה זה בעבר אזי ניתן לתכנת את זמן אפייתו ע"י המיקרו בקר ובכל מצב ניתן ללחוץ על כפתור לביצוע סריקה תרמית של המאפה, כעבור מס' שניות תופיע על הצג תוצאת הסריקה שתעזור לנו להחליט אם להוציא את העוגה או להשאירה לעוד מס' דקות.
כמו כן, ניתן יהיה לראות בתצוגת הסריקה, כי כל חלקי המאפה נמצאים במצב אפייה כמעט זהה, זאת הודות ליכולתו של המיקרו בקר לשלוט על גופי החימום של התנור, ולדאוג לאפייה אחידה.