מודל Application Service Provider למכירת שירותים ואפליקציות

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח , , , ,
שנת הגשה 2007
מספר מילים 2699
מספר מקורות 13

תקציר העבודה

תקציר מנהלים בתחילת שנות ה-80 של המאה העשרים התחוללה מהפיכת המחשב האישי שאפשרה הגעת המחשב לכל שולחן ויישומים נוצרו לשרת כל נושא ועניין. מהפיכת המחשב האישי שינתה את העולם ואפשרה את מהפיכה הגדולה ביותר – האינטרנט. כיום מעוניינות חברות גדולות (כמו מייקרוסופט או אורקל) לנצל את האינטרנט לאספקת גישה בתשלום ללקוח לתוכנות שימושיות. לשם כך נבנה מודל של ספק שירותי יישום – Application Service Provider ובקיצור ASP מבטא טכנולוגיה חדשה המבוססת על רעיונות ותיקים. השיטה היא לא למכור יותר רישיונות הכוללים דיסק וספרות והניתנים להעתקה, אלא למכור זמן שימוש. הלקוח יתחבר אל רשתות השירות, יזדהה בקוד הלקוח שלו ויפעיל את התוכנה הנדרשת לו שתשכון על השרת ולא במחשבו הפרטי. התוכנה תופעל דרך הדפדפן בממשק חדש ואחיד ככל האפשר. המסמכים והנתונים השונים ישמרו במחשב הלקוח או במחיצות אישיות על גבי שרת ספק היישום.
מודל ה-ASP הפך את האפליקציה ממוצר לשירות. מודל זה נחשב למודל הכולל יתרונות רבים לארגון המאמץ אותו כמו חיסכון בעלויות, התחלת עבודה מיידית וגישה בכל זמן ומכל מקום לנתוני הארגון. אולם, מודל ה-ASP כולל חסרונות לצד יתרונותיו: חוסר שליטה של הארגון על האפליקציות שלו ובעיות אבטחה שונות.
עבודה זו סקרה את התפתחות מודל ASP והמושגים הנלווים למודל זה ואת היתרונות והחסרונות הטמונים בהשכרת תוכנות.
המסקנה העולה מסקירה זו מראה כי אכן למודל ASP מקום לפעולה ויתרונות שכדאי להתייחס אליהם, אך הוא אינו מתאים לכל ארגון, ולכן באחריות על ארגון לבדוק את האסטרטגיה שלו ואת צרכיו והאם הם מתאימים ליישום מודל ה-ASP.   תוכן עניינים

1 . מבוא. 4
2 . ASP – רקע ומושגים.. 5
3 . ASP – יתרונות וחסרונות. 10
4 . סיכום.. 12
5. ביבליוגרפיה. 13
6 . נספחים.. 15