עבודה מקיפה ביותר - כדאיות עסקית בין ארה"ב לבין סין

תקציר העבודה

תקציר מנהלים מטרת העבודה הייתה לבחון היבטים ניהולים בתחום הבינלאומי של מדינות ארה"ב וסין, תוך השוואה בין שתי המדינות שפועלות במתחם עסקי וניהולי שונה ובעלת תרבות שבעיקרה שונה.
תחילה  הוצגו פרופילי המדינות של כל מדינה הכוללת  סקירה קצרה ונתונים כלליים על כל מדינה. כמו כן, הוצג ניתוח PEST וניתנה התייחסות למדדים השונים כגון:מאפייני התרבות, סגנון ניהול, סגנון ניהול המשא ומתן, סוגיות אתיות בכל מדינה, גורמי הצלחה וחסמים, האסטרטגיות השונות לכניסה למדינה.
המסקנות וההמלצות הבולטות אשר מוצאות לחברה האמריקאית הן: העדפה כי מנהלים בדרגי הביניים יהיו מקומיים אשר מכירים את צורת הניהול בארץ בו מתנהלת הפעילות, חברה מערבית כגון סיסקו תשאף באופן מבוקר ליישם ברמת המאקרו צורת ניהול מערבית והומוגנית בכל האתרים בעולם. עם זאת תבצע התאמה למדניות השכר והתרבות המקומית.
על החברה האמריקאית, בעת כניסתה לסין, להציב חוקים ברורים לה, למנהליה ולעובדיה בכל הקשור לנורמות אתיות.
לאחר הצבת חוקים אלו, על החברה לנסח מסמך רשמי ולהפיץ אותו בין מחלקות החברה. בנוסף ניתן להפיץ אותו גם לגורמים הסיניים איתם באים במגע עסקי.
בחירת אסטרטגיית החדירה למדינה תלויות מצב ותלויות זמן. חברה כגון סיסקו לדוגמה תבחר להקים חברת בת בסין בהתאם למודל העסקי בה היא פועלת בשוק הגלובלי.
תוכן עניינים

1 . מבוא. 4
2 .הערכה ביקורתית –הפעילות העסקית. 12
3 .1
סגנון ניהול ומנהיגות: 15
4 .1
דפוסי ניהול משא ומתן: 16
5.1
רמת אתיקה: 18
6 .1   גורמי הצלחה: 20 7.1   בעיות וחסמים: 21
8 .1   חלופות אסטרטגיות לכניסה למדינה המארחת. 21
9.1    בחירה החלופה האסטרטגית. 23
1 0 .סכום. 24
בביליוגרפיה:
5 נספחים. 26
העבודה בפונט 14

1 . מבוא
בעולם העסקים כיום ישנה אינטגרציה מתמדת של התחברות קשרים בין מדינות, חברות, וכפועל יוצא מכך בין אנשים ותרבויות, המביאה למערכת מסועפת של קשרי גומלין אשר חוצה גבולות ולאום. מערכת כזאת הולכת ודוחפת חלקים גדולים של העולם לכיוון אינטגרציה, ומתחזקת בהתמדה מאז מלחמת העולם השנייה. הגלובליזציה איננה תופעה המתמקדת בפן הכלכלי בלבד אלא, מתייחסת גם להיבטים פוליטיים, תרבותיים, חברתיים וסביבתיים. היא גורמת להעברת מוצרים שונים ממדינה למדינה בכל רחבי העולם כאשר הגבולות הטריטוריאליים בין המדינות מטשטש ובאזורים מסוימים כמו הגוש האירופי (האיחוד האירופי) וגושי מסחר שונים כגון: NAFTA (ארה"ב, קנדה ומקסיקו) והגוש האסייתי (יפן וארבעת ה"נמרים")] גבולות אלו נעלמים כלא היו.
במטלה זו יבחנו שתי מדינות, ארה"ב וסין אשר עולם העסקים שלהם מאופיין בגלובליזציה. תחילה  יוצגו פרופילי המדינות של כל מדינה הכוללת  סקירה קצרה ונתונים כלליים על כל מדינה. כמו כן, יוצג ניתוח PEST ואף תינתן התייחסות למדדים השונים כגון:מאפייני התרבות, סגנון ניהול, סגנון ניהול המשא ומתן, סוגיות אתיות בכל מדינה, גורמי הצלחה וחסמים, האסטרטגיות השונות לכניסה למדינה.
מטרת העבודה הינה לבחון היבטים ניהולים בתחום הבינלאומי של מדינות ארה"ב וסין, תוך השוואה בין שתי המדינות שפועלות במתחם עסקי וניהולי שונה ובעלת תרבות שבעיקרה שונה. בסופה של העבודה תינתן המלצה יישומית לחברה האמריקאית באיזו אסטרטגיה לבחור לצורך כניסה עסקית לסין.
כותב עבודה זו בעל ניסיון עבודה של 7 שנים בחברה אמריקאית – Cisco Systems, Inc. (CSCO ומודע היטב להשלכות הרבות שיש בעת בחינת סוגיות עסקיות בכל מדינה ומדינה. בנוסף במהלך שנות עבודתי נחשפתי במסגר עבודתי הגלובלית לתרבויותיהן העסקיות של כ 30 מדינות וביצעתי פעולות עסקיות עם מרביתן.
סיסקו סיסטמס הינה הספק המוביל למוצרי קישוריות ומתן פתרונות תקשורת מקצה לקצה. החברה, אשר הוקמה בשנת 1984 על ידי קבוצה קטנה של מדעני מחשב מאוניברסיטת סטנפורד, גדלה מאז לחברת ענק המעסיקה מעל 50,000 עובדים, ואשר מוצריה מהווים היום 91% מתשתיות האינטרנט בעולם. חברת סיסקו העולמית הקימה חברה קשורה בסין (CRDC-Cisco R&D China) וכיום מועסקים כ 400 מהנדסים בסין עם קצב גידול של 20% בשנה.
החברה פועלת בשיתוף פעולה והסכמי (Original Equipment Manufacturer) OEM עם חברות המייצרות עבורה רכיבים למוצריה, כגון Solectro/ Celestica.