הקרב על בריטניה

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח , , , , , , ,
שנת הגשה 2007
מספר מילים 4391
מספר מקורות 13

תקציר העבודה

תקציר – הקרב על בריטניה עבודה זו באה לדון בנושא "הקרב על בריטניה" במלחמת העולם השנייה. "הקרב על בריטניה" הוא השם שניתן בידי היסטוריונים למערכה אווירית וימית שניטשה (בעיקר) בין חילות האוויר (Luftwaffe) והים (Kriegsmarine) של גרמניה הנאצית, מול  חילות האוויר,                                           RAF (Royal Air Force), והים  (Royal Navy) של בריטניה מעל שמי ומימי אירופה המערבית.
 הסברה הרווחת בקרב החוקרים היא שקרב זה התנהל באופן רשמי בין התאריכים 10 ביולי 1940 עד ה-31 באוקטובר 1940 – התאריך בו נטש היטלר (Hitler) סופית את תכנית "אריה – ים" (Sea lion) שהיוותה תכנית לכיבוש אדמת בריטניה. בתום הקרב ניגפו חילות גרמניה בפני  חילותיה של בריטניה ולא הצליחו להגיע לעליונות אווירית וימית במרחב, שהייתה לדעת היטלר  תנאי מחייב לתחילת מבצע "אריה – ים".  במסגרת הקרב, תעסוק העבודה בשאלה "מה היו הגורמים לעמידתה של בריטניה בפני המתקפה הגרמנית?". יוצג בחיבור זה רקע היסטורי להתרחשויות הנדונות, ובגוף החיבור עצמו יפורט אלו חלקים במצב הקיים בבריטניה ערב הקרב ואילו מהלכים בריטיים במהלכו הוכיחו את עצמם כמשמעותיים למהלך הקרב ותוצאותיו, ומה הייתה משמעותם והשפעתם. הטענה המוצגת היא כי שילוב בין 3 גורמים עיקריים הביא לבסוף לעמידתה של בריטניה במתקפה הנאצית, על כן יתחלק ניתוח שאלת המחקר, בניסיון להוכיח את טענה זו, לשלושה  חלקים שיציגו את אותם גורמים שהובילו בסופו של דבר לעליונותה של בריטניה:
ראשית, גורמים מדיניים – מדיניותו, דרך התווייתה ומנהיגותו של בית הנבחרים הבריטי ובראשו ווינסטון צ'רצ'יל (Winston Churchill) נוכח האויב לפני ובמהלך הקרב. שנית, גורמים חברתיים – החברה הבריטית האזרחית ועמידתה האמיצה בהפצצה האסטרטגית הנרחבת ביותר שנראתה עד אז בתולדות המלחמה ,ואומץ ליבם ונחישותם של הטייסים ושאר החיילים הבריטיים נוכח פני אויב, כנגזרים מאופייה של כלל החברה. ולבסוף, גורמים צבאיים ותעשייתיים – התנהלותם האיכותית של כוחות הצבא הבריטיים ובראשם חילות המודיעין והאוויר ותרומתה של תעשיית המלחמה להצלחתם. תוכן עניינים
מבוא
2
פרק א': רקע היסטורי -..3
פרק ב': גורמים מדיניים   …5
פרק ג': גורמים חברתיים …7
פרק ד':  גורמים צבאיים ותעשייתיים ..9
סיכום –.12
הערות –..13
ביבליוגרפיה