ניתוח חברה עסקית
| מוסד לימוד | מכון טכנולוגי חולון |
| מקצוע | מנהל עסקים וניהול |
| שנת הגשה | 2008 |
| מספר מילים | 4411 |
| מספר מקורות | 5 |
תקציר העבודה
04/06/2008
תוכן עניינים
הנושא עמוד
1 .רקע
החברה
3 חזון
3 ייעוד
3 מטרות החברה
3 בעלי העניין
4
2 .ניתוח סביבת המאקרו
2 .1
גורם כלכלי 5
2 .2
גורם פוליטי 5
2 .3
גורם חברתי 5-6
ניתוח סביבת הענף הטכנולוגי
6 -8
3 .ניתוח סביבה פנימית 9-12
4 .דיון בחלופות אסטרטגיות
1 3-16
ביביליוגרפיה
1 7
נספחים
1 8
1 . רקע
"סנפרוסט" (להלן "החברה") נוסדה כחברה פרטית בשנת 1970 על ידי קבוצה של יהודים אמריקאים, אשר ביקשה לנצל את החקלאות המתקדמת בישראל, שיבולה ירקות מושבחים-כדי לשמרם בהקפאה.
מטרת הקמת החברה הייתה לייצר בישראל ירקות קפואים (בעיקר תירס),לשיווק בשוק האמריקאי ובמקביל לפתח את שוק המזון הקפוא בישראל, שהיה באותה עת בראשיתו.
החברה נוסדה בשם אמריקן-ישראל קורפורישין בע"מ. בשנת 1969 שינתה שמה ל- סנפרוסט קוואליטי פודס בע"מ ובשנת 1970 שינתה לשמה הנוכחי סנפרוסט בע"מ.
ב-
1 982 הונפקה החברה בבורסת תל-אביב.
1 990- "סנפרוסט" רוכשת את מעדנות,חברה יצרנית ומשווקת, המובילה בישראל בתחום המאפים הקפואים.
מפעל החברה ממוקם במגדל העמק ומפעל מעדנות ממוקם בגן יבנה. מטה הניהול המשותף ל"סנפרוסט" ו"מעדנות" (להלן "הקבוצה") נמצא בראשון לציון.
1998- תנובה רוכשת את הקבוצה.
חזון · שביעות רצון הלקוח ובריאותו הינה יעד מרכזי של החברה.
· בשל התועלות הבריאותיות שנובעות מצריכה מוגברת של ירקות,"סנפרוסט" שמה לה למטרה להגביר את הצריכה לנפש בישראל של ירקות איכותיים,בריאים,בטיחותיים, טעימים,נוחים וקלים לשימוש.
· "סנפרוסט" תעשה את המרב כדי להבטיח לעובדיה סביבת עבודה נוחה ובטוחה.
· "סנפרוסט" תפעל באמות מידה של יושר ויושרה אל מול לקוחותיה,ספקיה ועובדיה.
ייעוד הקבוצה עוסקת בשני תחומי פעילות: ירקות קפואים ומוצרי מאפה קפואים.
תחום הירקות הקפואים – החברה מייצרת מגוון של ירקות קפואים ומוצריה העיקריים הם תירס (לרבות קלחים,קלחונים וגרעינים), גזר, אפונה ושעועית.כמו כן,עוסקת החברה בייצור לקטים המורכבים ממספר סוגי ירקות וביבוא של מספר ירקות קפואים.
מכירות קבוצת מוצרים אלה מהוות כ- 59% ממכירות הקבוצה בשנת 2007.
תחום מוצרי המאפה הקפואים- "מעדנות" מייצרת מגוון מוצרי מאפה קפואים כגון פיצות, בורקסים, בצק עלים ומוצרים תימנים (כגון מלווח וג'חנון), רובם תחת המותג "מעדנות".
מותג זה התאפיין בשנים האחרונות בצמיחה משמעותית בהיקפי המכירות, שמקורה בפיתוח מגוון מוצרים המיועדים למשקי הבית, תוך השקעת משאבים ניכרים בפרסום,קידום מכירות ותמיכה במותג, כמו גם חדשנות בעיצוב אריזות.
מכירות קבוצת מוצרים אלה מהוות כ- 41% ממכירות הקבוצה ב-2007.
מטרות על של החברה הטכנולוגית:
חברת "סנפרוסט" כיום היא החברה העיקרית בישראל, המשווקת את מוצריה בתחום הירקות הקפואים תחת שם מותג ("סנפרוסט"), הנתמך שיווקית ופרסומית בצורה מסיבית. הפעילות השיווקית של החברה מבוצעת מתוך מטרה לגרום לצרכנים הסופיים להגדיל את השימוש בירקות קפואים ולהעדיף את "סנפרוסט" על פני המתחרים.מטרה זו קיימת גם בחברת הבת שנמצאת בבעלותה- "מעדנות" המייצרת מזון קפוא.החברה, כמובילה בתחום הירקות הקפואים, שמה לה למטרה לשמר את אחוז החדירה הגבוה שלה, בתחום המזון הקפוא, לבתי האב בישראל תוך הגדלת תדירות הקנייה ונסיבות השימוש במוצרים.
