מלחמת החומוס- עבודה בנושא שיווק - ניתוח שיווקי של מוצר

מקצוע
מילות מפתח ,
שנת הגשה 2005
מספר מילים 11751

תקציר העבודה

תוכן העניינים של העבודה א. רקע. 3
אסטרטגיה.. 3
סביבת המוצר – שוק הסלטים.. 3
ניתוח פנימי  –  פרופיל  עסקי  של החברה.. 4
מטרות על. 4
חזון 5
פלח שוק. 5
מודל ארבעת הקריטריונים ליצירת יתרון תחרותי 5
1 .                                  חדשנות פנימית. 5
2 .                                  חדשנות חיצונית. 5
3 .                                  איכות. 5
4 .                                  מענה לצורכי לקוח.. 5
מודל פורטר – מודל 5 כוחות השוק. 6
ניתוחSWOT. 6
ניתוח סביבת מאקרו (מודל PEST) 7
אסטרטגיה מוצהרת -9
חלק ב' תמהיל השיווק. 10 מדיניות פיתוח מוצרים.. 11
מדיניות פיתוח אריזות.. 11
מדיניות פיתוח שמות.. 12
צבר כמותג. 13
חלק ג' – מסקנות.. 18
ביבילוגרפיה.. 20 א. רקע
סלטי צבר הוקמה בשנת 1985 ועוסקת בייצור סלטים מוכנים. סלט חומוס, טחינה, חצילים ועוד. ב -1997 רכשה אסם 51% ממניות סלטי צבר, ובאוקטובר 2000 הושלמה הרכישה, באמצעות חברת טבעול – חברה בת של אסם.
עם כניסת אסם לסלטי צבר, ניתן האור הירוק למהלך רה-ארגון כולל, אשר נגע כמעט לכל תחומי העשייה במפעל.
ממחקרים איכותיים עלה כי "אחלה" המותג של חברת "שטראוס" נתפס כמותג צעיר, רענן, ועדכני לעומת צבר המסורתי/מיושן. הפיתוי לעדכן את תדמית המותג ו"להצעירו" היה גדול. אולם השאלה שעמדה בפני חברת צבר הייתה: כיצד מביאים את ה 'דבר האמיתי' תחת המותג צבר? עד כה התרכזה רוב התחרות בסגמנט החומוס המיוחד, בעוד שסגמנט החומוס החלק לא התפתח כלל. מספר הפריטים השונים בסגמנט החומוס המיוחד הגיע לכ16 ואילו בחומוס החלק לכל חברה היה מוצר אחד בלבד (במגוון גדלי אריזות)  מחקרים שערכו הצביעו כי קיים פוטנציאל לא ממומש בסגמנט החומוס החלק, וכי באמצעות ההשקה של מוצרים חדשים וסוגים חדשים של חומוס חלק תוכל צבר לנגוס בנתח השוק של אחלה ואף להגדיל ולפתח את הסגמנט כולו.
.
אסטרטגיה חברת צבר החליטה להתמיד בקו האסטרטגי, ולמרות הפיתוי, לחזק את המותג תחת אותו מיצוב ואותה אסטרטגיה. להמר על חדשנות מוצרית בקטגוריה סטגנטית באמצעות פיתוח סדרת "מלך החומוס" – סדרת חומוס אותנטי.  בזכות הסדרה הזאת  ושאר המהלכים שביצעה באותה תקופה, חברת סלטי צבר נטלה הצליחה לאחרונה ליטול את ההובלה בשוק הסלטים כולו.
סביבת המוצר – שוק הסלטים שטראוס נכנסה לראשונה לתחום הסלטים המצוננים בתחילת שנות ה-90 תוך כדי השקעה שיווקית שכמותה טרם נעשתה בשוק, שעד אז אופיינה ע"י יצרנים קטנים. החברה הביאה בשורות בתחום-