תרגיל פיתוח אריזה - בשר טרי

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח , , , , , , ,
שנת הגשה 2006
מספר מילים 3035
מספר מקורות 9

תקציר העבודה

תקציר תרגיל פיתוח אריזה בקורס "אריזה של מזון  ומוצרים ביולוגים" המוצר:
בשר בקר משובח טרי עם חיי מדף של שבועיים המוצר עבורו עלינו לפתח אריזה הנו: בשר בקר משובח, טרי, עם חיי מדף של שבועיים. בנוסף, נתון שהבשר מצונן ולכן ניתן להסיק שטמפרטורת האחסון שלו היא -40C00 (טמפ' אופיינית למקרר).
בעבודה זו מתואר תחילה המוצר מבחינת אופיו וגורמי הקלקול שלו, ולאחר מכן מוגדרים מאפייני האריזה הנובעים מכך.
בפרק השני – חומרי האריזה ושיטות האריזה מתוארות שתי אפשרויות להכנת אריזה (ראשונית ושניונית) ובחירת המתאימה יותר על סמך שיקולים שנפרט, כולל מפרט קבלה טכני מקיף.כמו-כן, תיאור את שיטת האריזה הרצויה. התיאורים כוללים בחירה מדוקדקת של הפולימרים שנלמדו במהלך הקורס, וחישובים מפורטים של מעבר גזים.
בהמשך, יפורט תהליך הייצור הכולל את השלבים: Extrusion lamination, Thermal forming, Gas flushing, Injection molding ועוד.
ולבסוף יפורט תהליך אבטחת האיכות של התהליך כולו.
תוכן עניינים
פרק ע"מ
1 . מבוא
3
2 . חומרי האריזה ושיטת האריזה
4
3 . תהליך ייצור של האריזה
1 3
4 . מערך אבטחת איכות
1 4
6 .
ביבליוגרפיה
1 5
רשימת טבלאות טבלה מס' 1- מימדי האריזה
6 טבלה מס' 2 – מקדמי פרמביליות
8 טבלה מס' 3  – פרמטרים המאפיינים את הקופסא הקטנה
1 1
רשימת איורים איור מס' 1 – מבנה סכמטי של אריזה ומיקום הבשר בתוכה
4 איור מס' 2 – מבנה סכמטי של אריזה סגורה עם הדבקה חיצונית
4 איור מס' 3 – מבנה סכמטי של אריזה עם סגירה חוזרת
4 איור מס' 4 – אריזה שניונית 5