סקירת תופעת הפרעות האכילה על היבטיה השונים, כגון אנורקסיה נרבוזה ובולמיה נרבוזה.

מקצוע
מילות מפתח , , , , , , ,
שנת הגשה 2008
מספר מילים 3189
מספר מקורות 13

תקציר העבודה

הפרעות אכילה הן בעיות בריאותיות קשות המשפיעות באופן חמור על כל תחומי החיים של הסובלים מהן: רגשיים, רוחניים ונפשיים. גורמים אלה הולכים וגוברים עם הזמן, והם בעלי פוטנציאל הרסני ביותר, עד מוות.
בניגוד לאמונה הרווחת, הפרעת אכילה אינה קשורה אך ורק לאוכל. קיימים גורמים נוספים המובילים להתפרצות ההפרעה. איבוד שליטה, חרדה, אשמה, סירוב להתבגר ולהשתנות, והצורך בתשומת לב. כמו כן, שלושת ההפרעות המדוברות ביותר הן אנורקסיה (הרעבה עצמית), בולימיה (זלילה-ריקון הגוף), ואכילת יתר כפייתית. ראוי לציין, כי אף אחת מההפרעות האלו אינה קלה לאבחנה ע"י הפרט, חברים, משפחה. בכל מקרה אפילו אם מבחינים, בד"כ קיימת הכחשה מסיבית לגביה, וההפרעה איננה מטופלת. עבודה זו תציג את תופעת הפרעות האכילה על היבטיה השונים, כגון אנורקסיה נרבוזה ובולמיה נרבוזה.
ראשית תעסוק העבודה בהגדרת נושא תופעת הפרעות האכילה לסוגיה, וכמו כן יוצגו השפעותיה והשלכותיה על החולה וסביבתו.
העבודה תדון באיתור סימנים מובהקים לזיהוי ההפרעה על רבדיה השונים. אלו באים לידי ביטוי בהתנהגותו הפנימית והחיצונית של החולה, ובשינויים הגופניים החלים בעקבות הפרעת האכילה.
עבודה זו מתבססת על תיאוריות פסיכולוגיות שונות, כגון תיאוריית ההתקשרות, הגישה הדינמית, הגישה ההתנהגותית והגישה המשפחתית, הבאות להסביר את היווצרות תהליך תופעת הפרעות האכילה. משתנה נוסף המוצג בעבודה מראה על הקשר שבין שינה לבין הפרעות אכילה. בנוסף תעסוק העבודה בשיטות טיפול שונות ומגוונות המקנות לחולה כלים המאפשרים לו לתפקד באופן עצמאי עם המצב הקיים. כמו כן, סקירת הספרות המוצגת בעבודתנו תתייחס למחקרים רבים ותיתן את הדגש על תופעת הפרעות האכילה.
תוכן עניינים
מבוא –..ע"מ
2 פרק ראשון: חלק תיאורטי
1 . הפרעת אכילה – מהי? ע"מ
4
1 .1 איתור סימנים ……………… .ע"מ
6
1 .2 גישות שונות להסבר התופעה-…… -.ע"מ 8
2 . שינה והפרעות אכילה ע"מ
1 1
3 . היבטים טיפוליים -ע"מ
1 6
פרק שני:

4 . סיכום ודיון –…ע"מ
1 8
5.
ביבליוגרפיה –..ע"מ
1 9
העבודה בפונט 14, רווח כפול