סיכום קורס "תזונה" + בונוס בנק שאלות למבחן
מוסד לימוד | הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל |
סוג העבודה | מבחן |
מקצוע | מדעים |
מילות מפתח | מערכת העיכול, תזונה |
שנת הגשה | 2007 |
מספר מילים | 10502 |
מספר מקורות | 1 |
תקציר העבודה
קורס תזונה- תקציר קורס תזונה בטכניון מוגש על ידי מרצה קצת מפוזרת, לכן הרמתי את הכפפה, עשיתי סדר בבלגן וסיכמתי את כל חומר הקורס, ברמה כזו שאין צורך להגיע כלל להרצאות…
רשימת הנושאים הם:
1. מבוא:
BMI, איך המזון הופך להיות אנחנו? תזונה ובריאות, הרכב הגוף
2 . כמה צריך לאכול מכל נוטריאנט?
Balance, turnover, flux, pools, adaptations
3 . חלבונים:
איכות חלבון, כמויות, רגוצליה ועוד
4 . בקרה על פירוק וסינתזה של חלבונים (רמת הגנום, רמת הפירוק) 5. חומצות אמיניות
6 . פחמימות ושומנים 7. עקרונות פעולת הורמונים הקשורים לאנרגיה
8 . הורמונים הקשורים לאנרגיה 9. חישת מזון
1 0. רעב ושובע: פקטורים פסיולוגים וחברתיים
1 1. מסלול האוכל במערכת העיכול
1 2. מבנה מערכת העיכול
1 3. מערכת העיכול- מחלת האולקוס, תנועתיות מערכת העיכול
1 4. הפרשות מערכת העיכול והבקרה על ההפרשות
1 5. עיכול חלבונים, פחמימות ושומנים
1 6. סיבים תזונתיים, חיידקים פרוביוטיים
1 7. מחלות דם ולב
1 8. תזונת תינוקות בונוס- בנק שאלות למבחן