דילמה שיווקית בהשקת מוצר - טמפו

מוסד לימוד
סוג העבודה
מקצוע
מילות מפתח , , ,
ציון 100
שנת הגשה 2009
מספר מקורות 3

תקציר העבודה

ציון 100 תוכן עיניינים:
תוכן עיניינים: 1
1             המצב  הנוכחי
1.1                       הגישה השיווקית – חברתית:.
1.2             המותג ג'אמפ – שלב הבגרות:
1.3             מרכיבי תמהיל השיווק.
1.4             אסטרטגיית הבידול והמיצוב של המוצר ג'אמפ בקטגורית התה הקר:
1.5             תאור סביבת המיקרו של חברת טמפו:
1.6             ניתוח סביבת המאקרו של חברת "טמפו".
2            ניתוח הזדמנויות SWOT: .
2.1             חוזקות:
2.2             חולשות:
2.3            הזדמנויות:
2.4            איומים:
3            הגדרת יעדים.
4            אסטרטגיה שיווקית.
5            תוכניות פעולה.
6            אמצעי בקרה.
7            מקורות מידע:
תמצית מנהלים:
אחת מתוכניות השיווק של חברת "טמפו" לשנת 2009 היא כניסה לקטגורית התה הקר.
מטרת החברה לתפוס נתח מסוים משוק התה הקר לאחר כישלון עם המותג הבינלאומי סאן בנדטו שהושק במאי 2007 וירד מהמדפים ב 2008 מכיוון שתפס נתח שוק מזערי.
"קטגוריית התה הקר בישראל נמצאת בצמיחה עד כה אף אחד מהשחקנים בקטגוריה לא הצליח לתפוס נתח משמעותי על חשבון המובילה קוקה קולה המשווקת את נסטי ומשקיעה מיליוני שקלים בפרסום המותג. מעטים המותגים שמצליחים להיכנס לרשתות השיווק עם תה קר וכך גם טמפו תיעדר מהרשתות בשלב זה. בשל כך תנסה טמפו לבדל את עצמה עם מוצר חדשני שיכיל את פרי הגווארנה – שמקורו בדרום אמריקה וידוע כממריץ ומעורר בשל מרכיב הקפאין שהוא מכיל." (1) "בשנת 2008 גלגלה קטגוריית התה הקר 128 מיליון שקל (על פי נתוני סטור־נקסט) ובמחצית הראשונה של 2009 הגיעה ל־64 מיליון שקל – עלייה של 10% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. המותג נסטי מחזיק 84.7%, ספרינג טי של יפאורה תבורי עם 11.4%, המותג הפרטי שופרסל 0.7% ואורבניק טי עם 0.1%." (1)