וולמארט - חנויות קמעונאיות

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח
שנת הגשה 2003
מספר מילים 4611
מספר מקורות 15

תקציר העבודה

תמצית מנהלים וולמארט מפעילה חנויות קמעונאיות בפורמטים קמעונאיים שונים בכל 50 המדינות בארה"ב. פעילות המסחר ההמונית של החברה משרתת את לקוחותיה בעיקר באמצעות חנויות מוזלות, סופרים וחנויות שכונתיות בארה"ב. וסגמנט מועדון SAM הכולל חברות במועדון המחסנים בארה"ב. המייסד סם וולטון מחזיק ב-38% של מניות החברה. מכרוב ועד כדורי כותנה, מרכולים צריכים לנייד כמויות עצומות של סחורה על-מנת לזכות בשולי רווח מסורתיים נמוכים של בקושי 3% על המכירות. אם ניקח שהענף מאופיין בתחרות עזה, שווקים בוגרים, מחירי הקמה  תלולים, והגבלות רגולטוריות מטרידות, נשיג מתכון שלמעשה בולם צמיחה.
המוטו של החברה הוא לספק מוצרים איכותיים ללקוחות במחיר נמוך. דרך המו"מ של החברה עם ספקיה ועד יעילות בניהול רשת ההפצה, החברה מצליחה להשיג מחירי סחורה נמוכים ולהעביר אותה ללקוחות.
המפתח להצלחת החברה הוא יכולתה להרחיב את בסיס עסקיה. בארה"ב בסיס העסקים מתרחב באמצעות פתיחת חנויות חדשות והגדלת המכירות בחנויות הקיימות, כולל הצעת מוצרים ושירותים חדשים ללקוחות.
הבעיה של וולמארט היא לשמר את מעמדה כמס' 1 בעסקי השירות הקמעונאי.
החוזקים הראשיים של וול-מארט נמצאים בתחום ההצטיינות התפעולית. יכולתה של וול-מארט להתאים ניהול מידע מסובך ורשת של הפצה ולנהל ביעילות מערכות יחסים עם הספק, הן אבני הפינה של ההצלחה שלה. החברה צריכה למצב את עצמה כך שלקוחותיה יתפסו אותה ככזאת שמוכרת עמדה תחרותית, משהו שונה/מבודל בתודעת הצרכנים. מכיוון שמדובר בשוק בוגר רווי תחרות רק מיצוב ובידול של וול-מארט יקנה לה יתרון לטווח ארוך.
עומדול לפניה מס' אפשרויות:
1 .       שינוי אחת הקטגוריות במפה התפיסתית – הקריטריונים החדשים במפה התפיסתית במקום איכות מול מחיר יהיו מחיר זול בתפוקה גבוהה ללקוח (חסכון בזמן במחירים נמוכים).
2.       שינוי הכותרת של המפה התפיסתית – הרחבת המותג לשווקים נוספים, ע"י הכנסת מותגים רבים יותר לחנויות ופתיחת חנויות גם באזורים יוקרתיים יותר ובכך לפנות גם לבעלי הכנסה גבוהה יותר.
3.       מיצוב באמצעות מחיר – הרחבת פעילויות בתחומי ארה"ב באמצעות פתיחת חנויות חדשות וייעול החנויות הקיימות, השקעה בפרסום ושווק תוך כדי ההדגשה שהרשת הינה זולה תמיד ללא קשר לעונתיות ומבצעים.
4.       יצירת תחרות שיווקית ע"י הקמת ערוץ הפצה חדש – פתיחת ערוץ הפצה חדש דרך חנות וירטואלית באינטרנט. 5.       התרחבות בחו"ל ועל ידי כך מיצוב מוניטין גלובלי – הפיכה למותג גלובלי.
פתיחת חנויות בחו"ל או רכישת רשתות הפצה קיימות בחו"ל והפיכתן לוו-מארט.
החלופות שהועדפו על-ידינו הן מיצוב באמצעות מחיר – להמשיך לחזק את תדמיתה כמובילה במחיר. אסטרטגיה זו עבדה בצורה טובה עד היום ולכן יש להמשיך בשיטה זו. עם זאת בשל העובדה שרשתות אחרות עלולות להתאחד/להתמזג ולנטרל יתרון תחרותי זה – על וולמארט לנקוט בדרך נוספת של יצירת תחרות שיווקית באמצעות הקמת ערוץ הפצה חדש דרך האינטרנט (פתיחת חנות וירטואלית).