השפעת המעבר לתקינה הבינלאומית (IFRS) על היחסים הפיננסיים בדוחות הכספיים: היבטים תיאורטיים ואמפיריים

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח , , , ,
שנת הגשה 2010
מספר מילים 9888
מספר מקורות 12

תקציר העבודה

מטרות העבודה וחשיבותה ככל שכלכלת העולם הופכת לגלובלית, כך המשתמשים השונים בדו"חות הכספיים נחשפים ליותר בעיות, הנובעות מיישום תקינות חשבונאיות שונות. בחודש נובמבר 2005 החליט המוסד הישראלי לתקינה חשבונאית, בתמיכת הרשות לניירות ערך, לפתוח במהלך לאימוץ ה – IFRS. מהלך זה קירב אותנו ל"חזון הכפר הגלובלי" ומאפשר לחברות ישראליות גישה מהירה יותר לגיוס הון בחו"ל.
השינוי כתוצאה ממעבר לתקינה החדשה, הינו מקיף ומהותי והשפיע על הדוחות הכספיים בנושאים רבים ובדרכים שונות.
לדוגמא, חברות נדרשות להחליף את מטבע הפעילות שלהן או של חלק מהקבוצה, מצב שיביא למדידה שונה של הנכסים, ההתחייבויות ותוצאות הפעולות באותן חברות. בנוסף, מעבר לדיווח לפי IFRS השפיע על יחסים פיננסים שונים בדוחות הכספיים באופן שהביא לכך שהחברה נדרשת לנהל משא ומתן עם בנקים וגורמים דומים על שינוי באמות המידה הפיננסיות שלה (covenants  ) בעקבות אימוץ ה- IFRS.
על רקע אימוצם של תקני החשבונאות הבינלאומית מתעוררת השאלה מהן ההשפעות העסקיות הריאליות של כללי החשבונאות ואם בכלל. בעבודה זו אבחן את היקף השוני בתוצאות של היחסים הפיננסים המשמשים בניתוח דוחות כספיים, בחברות שיישמו את התקינה החדשה מול אותם יחסים פיננסים כפי שהם משתקפים מהדוחות הכספיים לפני אימוץ ה- IFRS. כמו כן, נעמוד על מהות השוני בין היחסים השונים, אילו מהתקנים שיושמו הביאו להיווצרות ההבדלים ומה הם המשמעויות של הבדלים אלה ביחסים שבין החברה למשתמשים השונים בדוחות הכספיים.
1. מבוא
1.1 מטרות העבודה וחשיבותה  2. היבטים תיאורטים
2 .1 סקירה ספרותית רלוונטית
2 .2  Case Study
2 .3  סקרים
2 .4  מחקרים
2 .5  היבטים מוסדיים
2 .6  מה זה IFRS ?
2.7  הרמוניזציה
2 .8  התפתחות התקינה החשבונאית בישראל
3 . מתודולוגיה
3 .1 השערות המדגם
4 . היבטים אמפיריים
4 .1  המדגם
4 .2  שיטת מחקר
4 .3  מסקנות וממצאים
4 .3  סיכום (מחקר) 5. סיכום כללי
6 . ביבליוגרפיה