רגשות והשפעתם על הערכת הסיכון וקבלת ההחלטות שלנו

תקציר העבודה

תמצית בעבודה זו אנו בוחנים כיצד תגובות רגשיות בקרב בני האדם למניפולציות שונות, מעצבות את הערכת הסיכונים שלהם ומשפיעות על קבלת ההחלטות. בעבודה התמקדנו במניפולציות הנעשות בהקשר של משברים שונים (כגון: אסון טבע לאומי, אירוע טרור, משבר כלכלי, מגיפה באוכלוסיה) ובשאר מחקרים המנסים לענות על השאלות: האם הערכת הסיכון שלנו משתנה בעקבות חוויה רגשית כתוצאה מהתמודדות עם משבר כלשהו? וכיצד הרגשות שלנו משפיעים על קבלת החלטות?
מהעבודה עולה מודל קבלת החלטות דואלי – מנגנון רגשי וומנגנון רציונלי, אשר מושפעים מאופי המניפולציה שננקטה. מהמחקרים שמוזכרים עולה, כי המניפולציה משנה את מערכת הגומלין בין שני המנגנונים, והופכת אחד מהם לדומיננטי יותר, אשר נותן את הטון בעת הערכת הסיכון.
המסקנות העולות מהעבודה הינן חשובות בעת בחינת אסטרטגיות שיווק, תקשורת בעת משבר ועיצוב דעת קהל.
תוכן עניינים
                                                                                                                     תמצית — מבוא –.. השפעה על הערכת הסיכון –.. השפעות שונות של מונחים בעלי מטען רגשי שונה על הערכת הסיכונים– המצב הרגשי כתוצאה מאסון טבע והשפעתו על הערכת סיכונים ואופטימיות… רגשות כעס ופחד והשפעתם ההפוכות על הערכת סיכונים –… יחס של משקיעים לסיכון ואי-ודאות כתגובה למשברים פיננסים -. קבלות החלטות – מנגנון אסוציאטיבי ומנגנון "שקול" (deliberative)–.. משמעויות לגבי דעת קהל ותקשורת בזמן משבר –.. סיכום –. ביבליוגרפיה ..