אריזה ביו-אקטיביות להארכת חיי המדף של בשר טרי

מקצוע
מילות מפתח , , , , , , ,
שנת הגשה 2010
מספר מילים 6337
מספר מקורות 7

תקציר העבודה

תוכן עיניינים
1 . הקדמה –
2. תוכן עיניינים
3. מבוא —
4. אריזה ביו-אקטיבית -.
5. דרישות הבשר מהאריזה
6.
תכונות רצויות לאריזה
7. אריזה באוירה מבוקרת (MAP) –
8.
יישומים במערכות אריזה ביו-אקטיביות –.
9. ייצור אריזות אנטי- מיקרובקטריאליות ע"י הוספת שקיות לתוך האריזה-
·        טכנולוגיית סופחי חמצן —
·        מחוללי/יוצרי פמחן דו-חמצני –
·        מחוללי כלורין די-אוקסייד -…
10. דיספרסיה של מרכיבים ביו-אקטיביים באריזה
11.
מרכיבים אנטי-בקטריאלים —
·        בקטריוצינים –
·        תבלינים ושמנים חיוניים —
·        אנזימים ..
·        משמרים ותוספים …
12. מרכיבים ביו-אקטיביים המצופים על פני השטח של האריזה –…
13. הגדרת חומרי האריזה
14.
משפטים.
 מסקנות –
16.
ביבליוגרפיה
17.
נספחים …
·        תקציר מנהלים –
·        טבלאות
הקדמה על מנת למנוע את התפתחותם ואת התפשטותם של מיקרואורגניזמים וחיידקים דרך מוצרי בשר, ניתן להשתמש באריזות אנטי-מיקרובקטריאליות כפתרון אלטרנטיבי פוטנציאלי. במקום לערבב תערובות אנטי-מיקרובקטריאליות באופן ישיר עם המזון, ניתן לשלב אותם לתוך יריעות שמאפשר את האפקט הפונקציונלי על פני השטח ששם הגידול הוא הגדול ביותר.
אריזות אנטימיקרוביולוגיות מכילות מערכות כמו תוספי דיספרסיה, ציפויים ביואקטיביים על פני השטח של האריזה, או שימוש במקרומולקולות אנטימיקרוביולוגיות עם ייצור היריעה. הפוטנציאל של אריזות אלו מוערך במידת השימור על מוצרי הבשר.
בעבודה זו נבצע סקירה של פיתוחים לאריזות ביו-אקטיביות חכמות ונעלה הצעה לאריזת ואקום לבשר טרי התאפשר שימור טוב ולזמן רב ככל הניתן.