סמינריון סיום תעשיית המזון המהיר- היבטים מוסריים-נזקי מזון מהיר

תקציר העבודה

אציג בסקירה רחבה מהו המזון המהיר ואיך הוא נתפס בעולם כולו , מהם הגורמים החברתיים והכלכליים שהביאו להתפתחותו של תחום זה, מהו היקף התעשייה של המזון המהיר , ממה התעשייה מורכבת ומהן השלכותיה הן על ציבור הצרכנים הן על העובדים והן על החיות .
בהעדר ביסוס חוקי לטענות המושמעות כלפי תעשייה זו , אנסה בעבודתי זו , לבדוק את הביסוס המוסרי  ולהכריע האם תעשיית המזון המהיר וחב' מקדונלדס – כחברה המובילה בתחום תעשייתי זה , פועלת בניגוד לנורמות המוסר המקובלות.
אנסה להסתמך על סמך מאמרים מדעיים הקשורים לתחום ועל סמך תיאוריות מתורת המוסר אשר ישמשו בידי כלי להכרעה מוסרית.
אבחן את המסרים שמעבירות רשתות המזון (במיוחד מקדונלדס) באמצעות הפרסומות הנרחבות בערוצים השונים, למי היא מייעדת אותם ואיזה מסר היא מעבירה .
שאלת המחקר בעבודתי היא: מהי אחריות תעשיית המזון על לקוחותיה מבחינה הבריאותית ומהי אחריותה המוסרית כלפי עובדיה.
תוכן עניינים
1.מבוא
2.סקירת התחום
2 .1
הצגת נתוני תעשיית המזון המהיר  הרכב התזונתי של המזון המהיר2.2   השלכות המזון המהיר על הבריאות
2 .3
3 .סיכון סביר ללקוח
3 .1
נזקי המזון המהיר
4 .תעשיית הבשר בארה"ב  מבנה המשחטה ועובדיה 4.1
4 .2
מחלות הנגרמות מאיכות הבשר
4 .3
העובדים בתעשיית המזון המהיר 5.אתיקה מוסרית 5.1
מיתוסים בעולם העסקים 5.2
אחריות הצרכן על האינטרסים שלו 5.3
מאמרו של ולסקאז – הצגות תיאוריות לחוזה בין העסק ללקוחותיו 5.4
אחריות מוסרית של הארגון 5.5
מקדונלדס
6 .היבטים משפטיים  6.1 ריסון המערכת העסקית 7.באור החיובי- יתרונות
8 .
סיכום ומסקנות 9.
ביבליוגרפיה