שימושי מחשב בתקשורת

מקצוע
מילות מפתח
שנת הגשה 2011
מספר מילים 2002

תקציר העבודה

שימושי מחשב במסעדנות- תוכן עניינים
תוכן                                                                                               עמוד שער                                                                                      1
תוכן                                                                                       2-7
ביבליוגרפיה                                                                           7
בעבודה זו נדון בשימושי המחשב במסעדנות בעבר בהווה ואף בהשערתנו בשימושיו בעתיד. נביא דוגמאות מחיי היום יום, ממסעדות מהארץ ומחוץ לארץ, ואף נדגים ונסביר כיצד כל שיטה ממוחשבת עובדת.
נשים דגש על ההבדל בין העבר להווה המתבטא בעיקר בעקבות התפתחות הטכנולוגיה בארץ ובעולם.
היום, קיימות מערכות מוזיקה:
דרך חברות מסוימות אפשר לרכוש  playlist עשיר ובאמצעות המחשב לנגנו בכדי ליצור הנאה מהשהייה במקום- איכות השיר המתנגן גבוהה לא כמו בעבר, אם היו מתנגנים שירים – אולי דרך הרדיו ובאיכות נמוכה מרשרשת.
בעבר, היו משתמשות המסעדות בקופות רושמות- ידניות, שעובדות על סוללות שהיתרון העיקרי שלה היה, שהייתה קטנה וניידת, כיום מחשבים שממוקמים באזור המלצרים ולאחר לקיחת ההזמנה בידי המלצר הוא מקליד אותו, גם יש מסעדות (לרוב מסעדות גדולות שמתפרסות על שטח גדול) שבהם כל  מערך השירות במסעדה הינו ממוחשב ולכל מלצר מוצמד מחשב כף יד לקבלת ההזמנה ולשליחתה ישירות אל המטבח, מה שמקצר את זמן ההמתנה והופך את השירות למהיר ויעיל.
שימוש נוסף למחשב כף היד על מנת לאפשר שירות איכותי יותר הוא אפשרות המלצר לבדוק מיידית במחשב כף היד שלרשותו האם המנה הרצויה ניתנת עדיין להזמנה, ובמידה ופריט מסוים בתפריט נגמר במלאי, יקבל המלצר עדכון ישירות למחשבו.
כיום, לא כמו בעבר קיימות מערכות הפעלה בתוך מסעדות- אלו מערכות מידע ומחשב קופה שמאפשרות:
כניסת המחשבים לתחום המסעדנות אפשרה למנהלי ועובדי מסעדות ואף בתי קפה לראות את כל היקף מוצריהם על צג המחשב מידית בצורה נוחה לעין וקלה לשימוש. כך, בסימון ולחיצה על העכבר על המוצר הנרכש או על המנה הרצויה תציג את מחירה.
בקופות החדשות ניתן לא כמו בעבר לשלם בכרטיסי אשראי ולא במזומן. כיום ניתן אף לשלב בין שתי אפשרויות התשלום ולחלק את התשלום למזומן ואשראי.
בקופות מעין כאלה- כאשר מדובר על בתי קפה וקונדיטוריה …