ניהול בהקשר אירופאי
מקצוע | מנהל עסקים וניהול |
מילות מפתח | אירופאי, אירופי, הקשר, מודול, ניהול, עיסקי |
שנת הגשה | 2013 |
מספר מילים | 10281 |
תקציר העבודה
וכן העניינים
תקציר מנהלים
3 הקדמה
4 -5
מבוא
6
ענף הצמיגים – ישראל 7-8
ניתוח הסביבה – תעשיית הצמיגים 9-12
הסכמים רלוונטיים בין ישראל לאיחוד האירופי
1 3-16
האיחוד האירופי
1 7-21
שוק הצמיגים בעולם-פילוח
2 2-23
S.W.O.T. – אליאנס
2 5-31
-S.W.O.T. מישלין
3 2-34
חלופות אסטרטגיות דרכי פעולה אפשריות (דפ"א) – לפירמה האירופית
3 5-36
דרכי פעולה אפשריות (דפ"א) – לפירמה הישראלית
3 7
מסקנות והמלצות
3 8
שאלת הצטרפותה של ישראל לאיחוד האירופי
3 9
סיכום
4 0 ביבליוגרפיה
4 1
נספחים
4 3-47
תקציר מנהלים עבודה זו עוסקה בניתוח הסביבה התחרותית בהקשר לשוק הצמיגים בישראל ובאיחוד האירופי.לצורך הניתוח התמקדתי בחברת "אליאנס" – ישראל , וביצרנית הצמיגים "מישלין " – הידועה מצרפת. מאחר וחברת "מישלין" עומדת לחדור לשוק הישראלי, נבחנו האסטרטגיות על פיהן היא צריכה לפעול על מנת להצליח בחדירה. לעומת זאת, נבחנו האסטרטגיות שעל חברת "אליאנס" כך שחדירתה הצפויה של מישלין לא תפגע בה ואולי אף תועיל לה.
לבסוף הוצעה אסטרטגיה מועדפת לשתי הפירמות. המסקנה שעלתה, כי על שתי הפירמות לחבור בהסכם שיתוף פעולה בינלאומי תוך כדי שימוש ביתרון היחסי של כל אחת מהן, כמנוף בדרך ליעד – להיות החברה המובילה בשוק הצמיגים בישראל.
עד לפני כ- 50 שנה מדינות אירופה המערבית לא חיו בשלום. מאות שנים לחמו אלה באלה עמי אירופה, גבולות המדינות השתנו לעיתים קרובות ומריבות ותככים אפיינו את היבשת, כששיאה של מערכת היחסים העכורה בין מדינות אירופה היה בשתי מלחמות העולם שהתנהלו במאה הקודמת.
מלחמת העולם ה- II שינתה את תמונת העולם כשבעקבותיה שתי המעצמות הגדולות, ארה"ב ובריה"מ, עמדו זו כנגד וזו ואירופה בתווך.
המלחמה הזו הפכה את ארה"ב לכוח העולמי הכלכלי והמדיני החזק ביותר, לעומת זאת, מדינות אירופה נחרבו, רוב התשתיות הכלכליות נהרסו, גבולות המדינות השתנו וכתוצאה מכך מדינות אירופה הפכו לגורם כלכלי קטן אל מול הענק הכלכלי, ארצות- הברית.
השפעתו של האיחוד האירופאי על סוגיות עולמיות גוברת בהתמדה. תהליך האינטגרציה, השקת היורו והפיתוח המתמשך של מדיניות חוץ ובטחון מתמשכת מעניקים לאיחוד האירופאי מעמד דיפלומטי ומדיני המתואם עם עוצמתו הכלכלית והמסחרית, אשר אינה נתונה בספק.
אם התרחבות האיחוד הצפויה בשנים הקרובות , המתבססת על מדינות הגוש המזרח אירופי, הרי שמדינות האיחוד החזקות ישקיעו כסף רב על מנת להכין את המדינות המצטרפות, לכן תהיה השקעה בתשתיות יפתחו שווקים חדשים ואילו הקיימים יצמחו זוהי מגמה טובה באופן כללי לחברות הישראליות אשר יכולות להגדיל את היקף היצוא שלהן . מניתוח הסביבה החיצונית של ישראל והאיחוד על פי מודל Pestel, נראה כי ענף הכימית-הגומי והפלסטיק (צמיגים), קשור לכלכלה הישראלית והעולמית. תוצר גולמי, צריכה פרטית, שערי חליפין, הם גורמים המשפיעים על המכירות ורווחיות הענף.
כמו כן נמצא כי ישראל היא המדינה הלא אירופאית היחידה שיש לה הסכם מו"פ עם אירופה (הסכם מסגרת 5) המעניק לה 400 מיליון דולר בשנה.
האיחוד האירופאי הינו כוח פוליטי גדול-כגוש אחד, בעל בנק מרכזי שיקבע את שער המטבע וידאג ליציבות מוניטארית ועידוד השקעות.מניתוח הכדאיות והסיכוי של צירוף ישראל לשוק האיחוד האירופי, נראה הסיכוי נמוך ביותר, היות והאיחוד האירופי אינו עוסק רק בהיבטים הכלכליים אלא גם בהיבטים המדיניים, ועד לסיומו של המשבר המזרח תיכוני נראה שלא כדאי בשלב זה לצרף את ישראל לגוש האירופי המאוחד.
בשל ההתפתחות הטכנולוגית של ישראל היא נהנית מיחסים מועדפים מהשוק האירופי ואין לישראל צורך להיצטרף לשוק מאחר והיא כאילו שייכת אליו. כל חברה עסקית המתחרה במסגרת ענף עסקי פועלת לאור אסטרטגיה תחרותית מסויימת, בין אם היא ברורה ומפורשת ובין אם היא משתמעת ונרמזת. לעיתים אסטרטגיה זו היא תוצאה של פיתוח במתכוון באמצעות תהליך של תכנון, ויש שהיא התפתחה מאליה. עבודה זו מציגה טכניקות ניתוח, שבכוחן לסייע לחברות בהן היא דנה, לנתח את הענף שבהן הן פועלות, לחזות את התפתחותו העתידית, להבין את המתחרים את המיצוב של החברות ולתרגם ניתוח זה לאסטרטגיה תחרותית עבורן.
השותפות בתחום ההפצה ושווק תוביל מאוחר יותר למיזוג של "אליאנס" בתוך "מישלין" , ותטיב עם שתי החברות מסיבות שונות. חשיבות הנושא הנבדק בעבודה זו המטרות הן :
ü הבנת המסגרת והעקרונות של האיחוד האירופי, כפי שמשפיעים על מנהלי פירמות בישראל. ü לזהות ולנתח את השפעתם של היבטי הסביבות נעסקיות על מנהלים במדינות אירופה .
ü להציע פתרון יעיל לדרכי פעולה עבור פירמות ישראליות ופירמות אירופאיות בהקשר לאיחוד האירופי.