ג'נוסייד - טיבט וסין

מוסד לימוד
סוג העבודה
מספר ממ"ן 14
מקצוע ,
קורס
מילות מפתח ,
ציון 96
שנת הגשה 2013
מספר מילים 1623
מספר מקורות 1

תקציר העבודה

ממ"ן 14 – ג'נוסייד שאלה1
על מנת להבין האם טיבט היא חלק מסין, יש להציג את רצף האירועים ההיסטוריה בין סין וטיבט:
מנקודת המבט הסינית, טיבט מאז ומעולם הייתה חלק מהאימפריה הסינית העתיקה, בעקבות הסדר שנחתם בין קיסר האימפריה לבין מנהיגי טיבט במאה ה13 (הסדר צ'ו-יון) – הסדר בו טיבט תספק ייעוץ רוחני לקיסר, בתמורה לחסות והגנה בידי סין. לאחר התפרקותה של האימפריה הסינית בסוף המאה ה19 והשתלטותה של בריטניה על הכלכלה בסין, השלטון המרכזי בטיבט החליט לסגור את גבולותיה של טיבט, בייחוד לאחר "נפילתו של הקיסר האחרון" ב1908. החל מאותה התקופה טיבט החלה להיות מדינה עצמאית יותר ויותר, היא הצטרפה ל"חבר הלאומים" ובכך ראו הסינים הפרה בוטה של ההסדר הישן ביניהן. במשך כ40 שנה התנהלה טיבט כמדינה עצמאית תחת הסכמי כלכלה ומחסר עם בריטניה, עד לשנת 1949, כאשר יו"ר המפלגה הקומוניסטית בסין, מאו צה-טונג, צלח את מלחמת האזרחים והכריז על הקמת "הרפובליקה העממית של סין".
בינואר 1950 הודיע מאו כי בכוונתו "להשיב את טיבט הביתה" ולהחזיר אותה להיות תחת חסותה של סין המאוחדת. במסגרת החלטה זו, נקרא המנהיג הפוליטי העליון של טיבט, הדלאי לאמה, (…
שאלה2
בשנת 1966 פתח מנהיג הרפובליקה העממית של סין, מאו צה-טונג, ב"מהפכת התרבות הפרולטרית הגדולה" במטרה לנטרל את כוחם של אגפי המפלגה הקומוניסטית בסין שהביעו תמיכה ביריביו הפוליטיים.
הרעיון היה לטהר את המפלגה מתכנים ורעיונות רוויזיוניסטים וללבות שוב את "הלהט המהפכני" של הקומוניזם בסין. המדיניות הכללית הייתה הרס של כל הערכים המסורתיים (רעיונות, תרבויות, מסורות ומנהגים ישנים) ובכללם הדת. התכנית הזו באה לדכא באמצעים אלימים וביד קשה את כל מי שנחשד לבורגני או לאריסטוקרט בתוך הפיכתו לבן מעמד הפועלים בצורה מסודרת. תחילה נבנו ברחבי סין מחנות ריכוז רבים של "חינוך מחדש" אליהם נשלחו מיליונים של בני אדם שנחשדו בכך שעדיין לא הפנימו את הרעיונות ואת אורח החיים הקומוניסטי. במחנות אלו מתו רבים כתוצאה מתנאי מחייה קשים ועבודת פרך ממושכת. הוקמו "משמרות האדומים", …