התנהגות ארגונית

מוסד לימוד
סוג העבודה
מספר ממ"ן 12
מקצוע
קורס
מילות מפתח , , , , ,
שנת הגשה 2013
מספר מילים 3227
מספר מקורות 4

תקציר העבודה

ממ"ן 12 פתור בקורס התנהגות ארגונית לתואר שני במנהל עסקים   מטלת מנחה 12
שאלה 1 – ניתוח תרשים ארגוני רקע – היות ובתקופה האחרונה אני מצוי במעבר בין מסגרות ארגוניות, בחרתי לנתח, בשאלה זו את התרשים הארגוני של המסגרת האחרונה אליה השתייכתי עד לא מזמן – סוללת נ"מ אשר מוצבת בדרום הארץ. כללי – כבר מעיון ראשוני בתרשים הארגוני, ניתן לזהות דיי בקלות את חמשת המרכיבים שמנה מינצברג במבנה הארגון ונראה כי התרשים ממחיש זאת באופן בולט למדי; הצמרת האסטרטגית כוללת את שבעת הקצינים בסוללה הממונים על הנהגת הארגון ואחראים על עמידת הסוללה ביעדיה כאשר החלק המרכזי בסוללה הינן המחלקות הלוחמות אשר מבצעות וממשות באופן ישיר את משימת הסוללה – זוהי למעשה הליבה התפעולית. בין הליבה לבין הסגל הפיקודי (הצמרת…
שאלה 2 – תיאוריות מנהיגות מתוך הקטע המובא בשאלה ניתן לזהות את תיאורית המנהיגות הכריזמטית הנמנית עם זרם המנהיגות החדשה; כבר בתחילת הקטע מצוטטת מבואה המתארת את היחסים שבין ג'וליאני לתושבי העיר ולדברי הכתב, ראש העיר הראה לתושבים דרך ונתן להם תקווה וכוח והם בתמורה נתנו בו את מבטחם כי יוביל אותם לעתיד טוב יותר. תיאור שכזה עולה בקנה אחד עם המוקד של זרם המנהיגות החדשה השם את יחסי החליפין בין…
שאלה 3 – ממדי הכוח סעיף א' – "אני מאוד אוהבת את מקום העבודה שלי ומכונה לעשות למען הלקוחות כמעט כל מה שנדרש על מנת שהם יצאו מכאן מרוצים" מתוך האמירה של העובדת המצוטטת לעייל, ניתן ללמוד כי לכאורה לא קיימים כלל ניגודי אינטרסים בין הדעות בהן היא מחזיקה לאלו של מנהליה ו/או בכירים אחרים בארגון.  יתרה מזאת, נראה כי העובדת אינה מודעת לכך שהאינטרס שהלקוחות יהיו מרוצים היינו אינטרס של בעלי השליטה בארגון המעוניינים בכך…
שאלה 4 –    מנגנוני תיאום מנגנוני התיאום משלבים בין המרכיבים השונים בתוך הארגון. בעזרתם נקבעים יחסי הגומלין בין החלקים השונים בארגון וכך נוצר המכלול הארגוני השלם.
מינצברג מנה חמישה מנגנוני תיאום; תיאום הדדי – מנגנון המופעל על בסיס תקשורת בין אישית ובלתי פורמאלית. פיקוח ישיר – מנגנון המבוסס על הנחיות ישירות מהרמה הממונה. סטנדרטיזציה של עבודה – מנגנון המושתת על תהליכי העבודה, נהלים, תקנות וחוקים קבועים. סטנדרטיזציה של תפוקה – מנגנון הפועל תחת ההנחה שהתיאום בין החלקים השונים ייעשה בהתאם לתפוקה קבועה נדרשת (כמות ו/או איכות)-