סמינריון-האם הצלחת מוצבים תלויה בהדרכה מוקדמת המועברת להם טרם היציאה לחו"ל
| מוסד לימוד | האוניברסיטה הפתוחה |
| סוג העבודה | עבודת סמינריון |
| מקצוע | מדעי המדינה ויחבל |
| מילות מפתח | הדרכה מוקדמת, הסתגלות מוצב, הצלחת מוצב, הצלחת מוצבים, חזרה למולדת, לימוד שפה, פער תרבות |
| שנת הגשה | 2011 |
| מספר מילים | 7720 |
| מספר מקורות | 23 |
תקציר העבודה
האם הצלחת מוצבים תלויה בהדרכה מוקדמת המועברת להם טרם היציאה לחו"ל תוכן העניינים:
מבוא
3
1 .1 רקע תיאורטי
4 -11
מוצב
4 הצלחה / כישלון במשימה 5
הדרכה מוקדמת למוצב לפני יציאה למשימה בחו"ל
8
1 .2 השערות המחקר
1 1
שיטת העבודה 11
ממצאים 12-26
3 .1 קיים קשר ישר בין הדרכה הניתנת למוצב לפני היציאה לחו"ל לבין הצלחתו.
12
3 .2 קיים קשר ישר בין הדרכה מוקדמת הניתנת למשפחת המוצב לבין הצלחתו.
משפטים
3 .3 קיים קשר ישר בין לימוד שפת המדינה אליה המוצב נשלח לבין הצלחתו.
18
3 .4 קיים קשר ישר בין הדרכה מוקדמת בין תרבותית המותאמת לרקע התרבותי של המוצבים ולסביבה התרבותית אליה הם נשלחים
2 0 סיכום ודיון 26
ביבליוגרפיה 33-32
נספחים 30-34
שאלת המחקר שתיבדק בעבודה זו היא:
האם הצלחת מוצבים תלויה בהדרכה המועברת להם טרם היציאה לחו"ל .
הצלחת ויעילות מוצבים תלויה רבות על הסתגלותם לסביבת העבודה החדשה שלהם, לתרבות ולסגנון החיים החדש אליהם הם נחשפים (Fenner and Selmer 2008) והדרכה מוקדמת המועברת להם עשויה לסייע בכך. על פי Jesse and Martins , (2009) ככל שעולה הביקוש למוצבים שיצליחו בביצוע משימות במדינות הרחוקות ממדינת האם שלהן, כך חוקרים יתמקדו יותר ויותר בבחינת הגורמים המביאים להצלחתם ומן הראוי לבדוק את האפשרות של סיוע הדרכה מוקדמת להצלחת המוצב.
הבנת הגורמים הקובעים את הצלחת המוצבים היא קריטית לרווחה של המוצבים וכן לארגונים המעסיקים אותם כשהצלחת מוצבים קושרה אמפירית לשורה התחתונה בארגונים, (Herleman , Britt and Hashima ,2008).
לפי Avril and Magnini , (2007) הדרכה מוקדמת של מוצב לפני יציאה למשימה בחו"ל כוללת העברה של ידע בסיסי לו הוא/היא יזדקקו מיד עם ההגעה למקום. תרומת העבודה בסקירתה המקיפה של מחקרים קודמים, תיאורטיים ואמפיריים ומתקופות זמן שונות, בנושא העברת הדרכה מוקדמת למוצבים ותרומתה להצלחתם במשימה, כשהיא מצביעה על כיוונים מעשיים לחברות בינלאומיות השולחות מוצבים לביצוע משימות ומעוניינות בהצלחתם. עולה כי כבר מחקרים מוקדמים האמינו כי הדרכה לפני היציאה למשימה למוצב ולמשפחתו תורמת להצלחתו ומחקרים מאוחרים יותר יצאו לחזק זאת.
